Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Δήμος Εμμανουήλ Παππά : Η εορτη Του Αγίου Πνεύματος

 




Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του εορταστικού τριημέρου στο Άγιο Πνεύμα Σερρών.

Στο μεγάλο χορευτικό αντάμωμα θα είναι ο Φ.Σ. Έδεσσας “Μέγας Αλέξανδρος ” με χορούς της Έδεσσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας ” Μέγας Αλέξανδρος ” με τοπικούς χορούς Νεοχωρούδας και ο Σύλλογος Προσφύγων Αν. Θράκης Αγίας Τριάδας με χορούς από την Προποντίδα. Φυσικά και οι χορευτικές ομάδες του Π. Σ. Αγίου Πνεύματος με χορούς των Δαρνακοχωρίων αλλά και από τα χωριά Μοναστηράκι και Ξηροπόταμο Δράμας.

Το Άγιο Πνεύμα υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. ανατολικά των Σερρών, στις πλαγιές του Μενοικίου. Μαζί με τα χωριά Εμμανουήλ Παππάς, Χρυσό, Πεντάπολη και Νέο Σούλι αποτελούν τα περίφημα «Νταρνακοχώρια», τα οποία μοιράζονται κοινές ιστορικές καταβολές.

Το Άγιο Πνεύμα εορτάζει κάθε χρόνο την ημέρα του Αγίου Πνεύματος που είναι κινητή εορτή, όπου και τοπική πανήγυρη. Πήρε τη σημερινή του ονομασία από το ομώνυμο γειτονικό μοναστήρι.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Πνεύματος, Γιώργος Δράγκος και ο χοροδιδάσκαλος, Στέργιος Βάκουλης μίλησαν στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3. «Βρισκόμαστε σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία», όπως ανέφερε ο κ.Βάκουλης αναλύοντας περαιτέρω την ιστορία του σημείου.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Αναστασιάδης 

 

https://www.ertnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.