Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Φραστικό επεισόδιο Ν. Παπανδρέου με Ανδρουλάκη

 




Στα εσωκομματικά «σχοινιά» έχει στριμωχτεί ο Νίκος Ανδρουλάκης από το βράδυ της Κυριακής, όταν η Νάντια Γιαννακοπούλου έθεσε πρώτη – έστω και εμμέσως – ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο έκαναν Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Παύλος Γερουλάνος και Νίκος Παπανδρέου, δείχνοντας τον «δρόμο» και σε άλλα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον.

Παρά τη χθεσινή «διαρροή» ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα επιτρέψει την εσωστρέφεια στο εσωτερικό του κόμματος, αποδεικνύεται ότι είναι τόσο εκνευρισμένος που στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε, απάντησε.

 

 

Κι απάντησε με μικρόψυχο τρόπο που μάλλον δεν αρμόζει σε πρόεδρο κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια κλειστής συνάντησης που είχε με τους τρεις νέους ευρωβουλευτές του κόμματος, ότι επικεφαλής της ευρωομάδας θα αναλάβει ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος θα καθίσει για πρώτη φορά σε έδρανο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Ο Νίκος Παπανδρέου ζήτησε τον λόγο με έντονο ύφος από τον Νίκο Ανδρουλάκη και μάλλον δικαίως, καθώς εκείνος ήταν αφενός ο αρχαιότερος ευρωβουλευτής του κόμματος, αφετέρου απέσπασε περίπου 15.000 ψήφους περισσότερες, από τον Γιάννη Μανιάτη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής του, είπε ότι ως πρώην υπουργός ο Γιάννης Μανιάτης θα έχει προβάδισμα για να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου του S&D, του ευρωσοσιαλιστικού κόμματος και πως αν τελικά γίνει αυτό, τότε μετά θα αναλάβει επικεφαλής της ευρωοομάδας ο Νίκος Παπανδρέου.

Εάν ο κ. Μανιάτης δεν επιλεγεί για το S&D, τότε, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Νίκο Παπανδρέου, θα μπορεί να πάει αντιπρόεδρος σε κάποια επιτροπή.

«Και ο Κυμπουρόπουλος είχε έρθει πρώτος το 2019, αλλά επικεφαλής ανέλαβε ο Μεϊμαράκης, Όπως και ο Αυτιάς τώρα και ο Παπαδημούλης παλαιότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ», φέρεται να είπε, σύμφωνα με το STAR, ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον Νίκο Παπανδρέου να απαντά: «Αυτό είναι το επιχείρημα; Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μου».

Στη συνέχεια πήρε θέση υπέρ του Νίκου Παπανδρέου ο Σάκης Αρναούτογλου, ο τρίτος εκλεγμένος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Έχει δίκιο ο Νίκος. Και αν βάλουμε το θέμα σε ψηφοφορία, θα εκλεγεί».

Όμως, τελικά, ο γιος του ιδρυτή του κόμματος αποφάσισε να κάνει πίσω, λέγοντας: «Βλέπω ότι είναι προαποφασισμένο. Οπότε, αφού το θέλει τόσο πολύ ο πρόεδρος ας γίνει ό,τι θέλει. Εμένα δεν με νοιάζουν οι καρέκλες, αλλά να προσφέρω στην πατρίδα μου. Η διαπραγμάτευση για τα χαρτοφυλάκια στην ΕΕ θέλει εμπειρία. Εγώ θα την κάνω και ας πάρει ο Γιάννης τη θέση μου».

Α.Ο.

 https://www.ieidiseis.gr/p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.