Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Νυχτοπάτης : Μείναμε στις προεκλογικες υποσχέσεις

 


 

Απέφυγε να ανοίξει  το θέμα  τραπεζοκαθισματων στον πεζόδρομο της Κων/νου Καραμανλη και σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους στην πόλη η δημοτικη αρχη Χρυσαφη σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο κ Γιώργο Νυχτοπάτη. Ο οποίος θυμίζει  οτι η δημοτική αρχη των Συμμάχων , πάρα τις προεκλογικές της υποσχέσεις το 2019 απέφυγε να αγγίξει το προβλημα .Μένοντας μόνο στα λόγια

Διαβαστε τι έγραψε ο κ Νυχτοπάτης

Θα ήθελα να θυμίσω, ότι από τις βασικές δεσμεύσεις της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, πριν την ανάληψη των καθηκόντων της, υπήρξε και η γενική επαναξιολόγηση - τροποποίηση του Κανονισμού δράσεων , χρήσης πεζοδρόμων, πεζοδρομίων, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων της πόλης μας, δεδομένης της αμετακίνητης στάσης της τότε Δημοτικής αρχής, η οποία αγνόησε επιδεικτικά, και δεν κάλυψε ποτέ τους επαγγελματίες του πεζοδρόμου της Κων Καραμανλή, που ήδη είχαν άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, με τραπεζοκαθίσματα, για το έτος 2016. 
 
Σε μία από τις συναντήσεις της ομάδας μας, σχετικά με τη λήψη απόφασης για την απομάκρυνση των τραπεζοκαθίσματων του καταστήματος ''Χρυσό'' στην πλατεία Ελευθερίας, σε δική μου τοποθέτηση πως θα είμαι θετικός μόνο αν δεσμευτεί ο τότε Δήμαρχος να φέρει προς συζήτηση το θέμα της τροποποίησης του κανονισμού συνολικά για τη πόλη, υπήρξε η κατηγορηματική δέσμευση του, ενώπιον όλων, πως αυτό θα γινόταν άμεσα, δεδομένου πως ο ίδιος θα έπρεπε να είναι συνεπής με τους επαγγελματίες, στους οποίους άλλα είχε υποσχεθεί προεκλογικά.
 
Φυσικά όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό δεν έγινε ποτέ και οι δεσμεύσεις έμειναν στα λόγια.
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός, πως χωρίς αναστολές σε δημόσιες τοποθετήσεις του, δήλωνε ότι ουδέποτε έχει δεσμευτεί ή υποσχεθεί επίλυση του ζητήματος, φέρνοντας σε αμήχανη θέση αρκετά μέλη της δημοτικής ομάδας, όταν σε δύο συνεδριάσεις παρωδία, προσπάθησε να μας πείσει μαζί με βασικό του συνεργάτη, πως κάτι θα γίνει ενώ οι περισσότεροι γνώριζαν, όπως και τελικά αποδείχθηκε, πως θα μείνουμε για άλλη μια φορά στα λόγια.
 
Καλούμε τη νέα δημοτική αρχή να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, να μην κρυφτεί και να πάρει αποφάσεις.
 
Είναι πλέον στο χέρι της. 
 
Στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, σύμφωνα με τον Ν.Ο.Κ., αλλά και τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην πόλη μας, επικαιροποίηση του αναχρονιστικού κανονιστικού πλαισίου, με δυνατότητα αδειοδότησης συγκεκριμένων υποστηρικτικών κατασκευών, που εξυπηρετούν την λειτουργία των χώρων, σέβονται τον δημόσιο χώρο και τους πολίτες και με συνεχείς αυστηρούς ελέγχους για όλους, να μπει τέλος στην αναρχία και τον κλεφτοπόλεμο.
 
Να οικοδομηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους επαγγελματίες, στο σύνολο της πόλης, καθορίζοντας από την αρχή του όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των κοινόχρηστων χώρων που νομίμως μισθώνουν, ώστε να μπορούν να επενδύουν ανάλογα.

1 σχόλιο:

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.