Σελίδες

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Το ερώτημα της ημέρας : Δεν ήταν εμφυλιος ???

 


 

 Πολιτικό μνημόσυνο των φονευθέντων άλλων μετά από σκληρά βασανιστήρια στα μπουντρούμια της ασφάλειας, των εκτελεσμένων των στρατοδικείων, των θυμάτων στις μάχες της περιόδου 1946 – 1949. Πραγματοποιήθηκε την Κυριακη 12 Μαιου με πρωτοβουλία της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ . 

Διαβάζουμε στο δελτίο τύπου οτι η << Φιλιώ Σαραντίδου αναφέρθηκε στο ιστορικό της περιόδου εκείνης και στην ανάγκη που οδήγησε τον λαό μας στην απόφαση της ανοιχτής ρήξης με τον αγγλοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό αμέσως μετά τη φωτιά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.>>

 Αν καταλάβαμε καλά  οι σύντροφοι θεωρουν οτι πολέμησαν ενάντια στους Άγγλους και τους Αμερικάνους . Επομένως σύμφωνα με το σκεπτικό των συντρόφων την περίοδο 1946-49 στην Ελλάδα δεν έγινε εμφύλιος .Άλλα απελευθερωτικός αγώνας .

Να τους δικαιολογήσουμε γιατι ποτέ δεν χώνεψαν ότι δεν κατάφεραν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε λαϊκή δημοκρατία ενταγμένη στο μπλοκ των χωρων δορυφόρων της ΕΣΣΔ  .

2 σχόλια:

  1. "των φονευθέντων άλλων μετά από σκληρά βασανιστήρια", θα μας πεις το "άλλων", πού κολλάει.
    Ρωτώ γιατί επισημαίνεις λάθη των ταγών, αυτοί σε διαβάζουν και επανέρχονται διορθωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μεγάλος Ευάγγελος Αβέρωφ έλεγε: Δεν ήταν εμφύλιος, συμμοριτοπόλεμος ήταν.
    Υ.γ όποιος διαβάσει τις επιστολές Ζαχαριάδη και τον ριζοσπάστη της εποχής, θα καταλάβει ότι: το κκε ήταν εχθρικό σε οτιδήποτε ελληνικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.