Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Σέρρες : Δηλώσεις του Υφ.Υγείας Δ.Βαρτζόπουλου για ευρωεκλογές, χρηματοδοτήσεις και Νοσοκομείο

 



Την ΠΕ Σερρών επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος ως επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ, στο πλαίσιο των περιοδειών ενόψει των ευρωεκλογών.

 

Μαζί του ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος και ο Δημήτρης Σκάλκος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών.

Νωρίτερα το μεσημέρι επισκέφθηκε την ΠΕ Σερρών, όπου το κλιμάκιο υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή.

Σέρρες Δηλώσεις του Υφ.Υγείας Δ.Βαρτζόπουλου

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Επιμελητήριο Σερρών και συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς των Σερρών
Στην τοποθέτησή του ο κ.Βαρτζόπουλος έκανε μια αναφορά στα 5 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στην περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις συνέπειες που υπέστη η χώρα σε όλα τα επίπεδα.

Τόνισε πως στόχος της ΝΔ είναι να καταστεί η χώρα μας ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, ένα κοινωνικό κράτος, ενώ μιλώντας για το διακύβευμα των ευρωεκλογών υπογράμμισε πως η διαφορά των 20 μονάδων των εθνικών εκλογών πρέπει να διευρυνθεί περαιτέρω.

Σέρρες Δηλώσεις του Υφ.Υγείας Δ.Βαρτζόπουλου

Αναφορικά με τον Νομό Σερρών…
Ο κ.Βαρτζόπουλος δήλωσε πως στην ΠΕ Σερρών υλοποιούνται έργα ύψους 5,4 δισ ευρώ, με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών, να αναφέρεται στους τομείς, στους οποίους κατευθύνθηκαν τα χρήματα αυτά.

Επίσης, ανακοίνωσε πως σε λίγους μήνες θα λειτουργεί στις Σέρρες το Κέντρο Ημέρας για Άνοια/Alzheimer.

Ερωτηθείς για το Νοσοκομείο Σερρών και τα γνωστά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια δήλωσε πως “το Νοσοκομείο Σερρών είναι ένα από τα καλύτερα Νοσοκομεία της χώρας, προσφέρει υψηλές υπηρεσίες διαθέτει καλές υποδομές και έχει εξασφαλίσει συνεχείς παρεμβάσεις από χρηματοδοτήσεις.”
Ο υφυπουργός παραδέχθηκε πως όπως “σε όλα τα Νοσοκομεία, υπάρχει υποστελέχωση, καθώς το ΕΣΥ δεν είναι πλέον ελκυστικό για νέους επαγγελματίες υγείας. Για αυτό και η ΝΔ εξήγγειλε και εφαρμόζει νέες τομές, κατά το ευρωπαϊκό πρότυπο.”
Για το κυλικείο στο Νοσοκομείο το οποίο δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια ανέφερε πως “είναι νομική εμπλοκή που δεν δύναται να αντιμετωπίσει η νομική υπηρεσία του Νοσοκομείου, καθώς είναι πρωτοβουλία του ιδιώτη.”

 https://www.serrespost.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.