Τρίτη 2 Απριλίου 2024

ΜΓΣ Πανσερραϊκός : Θυμήθηκαν οτι έχουν … “θυγατρική”

 




Το ξέρατε ότι ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός στο μπάσκετ έχει… “θυγατρική”;;; Ορος που μεγαλούργησε στα… ποδοσφαιρικά καφενεία τις περασμένες δεκαετίες.

Το θυμήθηκε η Διοίκηση και το θύμισε και σε μας με δύο επίσημες ανακοινώσεις: μια που καλούσε τον κόσμο να έρθει στο παιχνίδι της ΑΕΣ με την Αγία Βαρβάρα και μια μετά τον αγώνα που πανηγύριζε για τη νίκη της …”θυγατρικής”


 

Για να μην παρεξηγούμαστε, με το νέο κανονισμό της ΕΟΚ έχει θεσμοθετηθεί από το 2022, τον όρο “Θυγατρική”, και δηλώνει την συνεργασία ομάδων μπάσκετ διαφορετικών κατηγοριών (Η σχέση των ομάδων είναι διετής και δηλώνεται στην ΕΟΚ και “θυγατρική” θεωρείται η ομάδα της κατώτερης κατηγορίας). Αθλητές Κ23 μπορούν να αγωνίζονται νόμιμα και στις δύο ομάδες στα πρωταθλήματα που αυτές αγωνίζονται την ίδια αγωνιστική χρονιά.

Ο σκοπός που θεσμοθετήθηκε αυτό είναι να δίνεται αγωνιστικός χρόνος στους αθλητές ωστε να αποκομίζουν εμπειρίες και να εξελίσσονται μπασκετικά και μαζί με αυτούς να εξελίσσεται και το ελληνικό μπάσκετ.

θυγατρικές ομάδες

Ετσι η ΑΕΣ εδώ και δύο χρόνια συνεργάζεται με τον ΜΓΣ Πανσερραϊκός, κατά συνέπεια οι αθλητές της μπορούν να αγωνίζονται εκτός από το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και στο National League 1 που αγωνίζεται ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός.

Είναι απορίας άξιο πως πέρασαν δύο χρόνια (σ.σ. για να είμαστε δίκαιοι και πέρυσι ίδια εποχή όταν η ΑΕΣ αναδείχθηκε… ξανά πρωταθλήτρια) για να αναφερθεί ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός σε αυτή την συνεργασία, πόσο μάλλον να την…πατρονάρει!

 

Αν δε δει κανείς το πως αξιοποίησε αυτή την δυνατότητα η ομάδα του ΜΓΣ Πανσερραϊκός, ειδικά την φετινή χρονιά, που γι’ αυτόν έληξε στις 31/3, θα διαπιστώσει πως οι αθλητές της Εφηβικής ομάδας (τρεις συνεχόμενες χρονιές πρωταθλήτριας ΕΚΑΣΜΑΘ) ΑΕΣ, που ενέταξε στο ρόστερ της μετριούνται ΣΥΝΟΛΙΚΑ στην διάρκεια της χρονιάς, στα δάκτυλα του ενός χεριού!

Ο χρόνος δε συμμετοχής τους στα παιχνίδια ήταν… μηδαμινός, ακόμη και όταν η ομάδα είχε διασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία και τα playoff τα έβλεπε με το… κυάλι!

Αγωνιστικά η ομάδα βασίστηκε (90%) σε… “λεγεωνάριους”, που όμως δεν έφεραν τα όποια αποτελέσματα προσδοκούσε η Διοίκηση της ομάδας, με αποτέλεσμα ο κόσμος να χάσει τον ενθουσιασμό και να απομακρυνθεί από την ομάδα, αφού εξέλειπε και το “σερραϊκό” ενδιαφέρον στους παίκτες που αγωνιζόταν.

Να θεωρήσουμε τυχαίο που στα τελευταία πέντε, αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια ,δεν υπήρχε σχεδόν κανένας αθλητής της ΑΕΣ στον πάγκο του ΜΓΣ Πανσερραϊκός.

Να θεωρήσουμε επίσης τυχαίο, πως με την λήξη της αγωνιστικής δραστηριότητας του ΜΓΣ Πανσερραϊκός, έρχεται και η λήξη των συμβολαίων με τους “λεγεωνάριους”, με την ομάδα να ξεμένει από παίκτες;;;

Να θεωρήσουμε τρίτο τυχαίο, τους φερέλπιδες Σερραίους νεαρούς αθλητές του μπάσκετ, που μεγάλωσαν και εξελίχθηκαν αθλητικά, από τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, που στο τέλος του περασμένου Καλοκαιριού έμειναν στο …περίμενε καθώς προτιμήθηκαν παίκτες εκτός …σερραϊκών συννόρων!

Να σημειώσουμε τέλος πως:

  • η παιδική ομάδα του ΜΓΣ Πανσερραϊκός…”πετάει” ενώ η συμφωνία συνεργασίας με την ΑΕΣ λήγει φέτος…
  •  https://www.anexartitos.gr

2 σχόλια:

  1. Ντροπή . Θα έπρεπε να διασταυρώσετε πρώτα πριν αναδημοσιεύσετε το οτιδήποτε .
    Όρος έχει θεσπιστεί από την ίδια την Εοκ κ είναι σε ισχύ.
    Η ομάδα της ΑΕΣ στην ουσία είναι το εφηβικό του Πανσερραϊκού.
    Με ψέματα αναληθειες κ ανακρίβειες δεν ασκείτε λειτούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα λάθος σε αυτό το σωματείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.