Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Σέρρες : Δράσεις στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικής Δραστηριότητας

 




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικής Δραστηριότητας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 06 Απριλίου ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας Ν. Σερρών, σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης και το Δήμο Σερρών θα υλοποιήσει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη φυσική δραστηριότητα.
Η ενημερωτική δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου από τις 10:00 έως τη 13:00 στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:00 με σημείο συνάντησης τη γέφυρα "του Τσέλιου" θα λάβει χώρα ομαδικό βάδην στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων .
Κατά τη διάρκεια της δράσης μέλη του Συλλόγου μας θα ενημερώνουν το κοινό μέσω συζήτησης και διανομής έντυπου φυλλαδίου σε σχέση με τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας καθώς και θα προτείνονται η διάρκεια και η ένταση της σωματικής δραστηριότητας ανά ηλικία σύμφωνα με τις συστάσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η τακτική σωματική δραστηριότητα έχει αποδειχθεί, ότι βοηθάει στην πρόληψη και τη διαχείριση ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις (υπέρταση), ο σακχαρώδης διαβήτης, η οστεοπόρωση και οι νεοπλασίες. Βοηθάει επίσης, στη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους ενώ μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία, την ποιότητα ζωής και την ευεξία.
Φορέστε λοιπόν ένα άνετο ζευγάρι παπούτσια, πάρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση και ελάτε να περπατήσουμε παρέα το Σάββατο 6 Απριλίου στις 18:00 απόγευμα.
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ !

1 σχόλιο:

  1. Ο αετός που έγραψε στην αφίσα "Ώρα 14:00μ.μ.", φοβάται μήπως ανατρέψει την ψυχική μας δραστηριότητα;
    Και το γεράκι που έγραψε στο κείμενο της ανάρτησης το αμίμητο: "στις 18:00 απόγευμα", δεν βλέπει πως η πτήση του είναι πολύ χαμηλή;
    Με τέτοια όπλα προσπαθείτε να πολεμήσετε την χαμηλοταβανία στον τόπο σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.