Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Δήμος Νέας Ζίχνης : Συμμετέχουμε στην ανακύκλωση

 




Προτροπή του Δημάρχου Νέας Ζίχνης Παντελή Μπόζη προς τους πολίτες, για συμμετοχή στην ανακύκλωση.

Η επιστολή του Δημάρχου:

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Ο Δήμος Νέας Ζίχνης, συνεχίζοντας την συνεργασία του  με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, στοχεύει στο να καθαρίσουμε τη ζωή μας από τα σκουπίδια, κάνοντας ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!
Με την Ανακύκλωση:
● Μειώνουμε τον όγκο και το βάρος των αστικών αποβλήτων.
● Μειώνουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τους κινδύνους για την δημόσια υγεία.
● Επαναχρησιμοποιούμε υλικά και άρα εξοικονομούμε πρώτες ύλες, ενέργεια και νερό.

Η Ανακύκλωση προσφέρει οικονομική ανακούφιση στον Δήμο μας, στο σπίτι μας.
Η ταφή των απορριμμάτων κοστίζει ακριβά. Με την ανακύκλωση μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα και να δημιουργήσουμε μια νοοτροπία οικολογικής συνείδησης.

Η εφαρμογή της ανακύκλωσης αφορά:
Για τους μπλέ κάδους : Ποια υλικά απαγορεύεται να πετάμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης – Δήμος Γαλατσίου το χαρτί, το αλουμίνιο, το πλαστικό, το γυαλί , το λευκοσίδηρο και θα γίνεται με διαλογή στην πηγή (στο σπίτι, στον χώρο εργασίας, στο σχολείο).
Για τους μωβ κάδους: Η Αιανή συμμετέχει στο δίκτυο των κάδων ανακύκλωσης ιματισμού και υπόδησης Ενδύματα, Υποδήματα ,Υφασμάτινα παιχνίδια, Ζώνες, Κουρτίνες, Τσάντες από ύφασμα, Κουβέρτες, Σεντόνια, Μαξιλάρια.
Για τους μπλέ κώδωνες : Image γυάλινες συσκευασίες (μπουκάλια).
Για τις στήλες Image «ΑΦΗΣ», τις ληγμένες μπαταρίες.
Για τις ηλεκτρικές μας συσκευές Δήμος Ρήγα Φεραίου – ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Σε δωρεάν προμήθεια κάδων ανακύκλωσης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού προχωρά ο Δήμος Ρήγα υπάρχει κατάλληλος χώρος μέσα στο Εργοτάξιο του Δήμου μας στην Ν. Ζίχνη.
Για τους λαμπτήρες Ενημέρωση για την ανακύκλωση λαμπτήρων και τοποθέτηση ειδικού κάδου | Μέσα και έξω υπάρχει κατάλληλος κάδος στο χώρο του Εργοταξίου του Δήμου μας στην Ν. Ζίχνη.
Σε μικρό χρονικό διάστημα από σήμερα θα ξεκινήσει και η συλλογή τηγανέλαιων (βρώσιμου λαδιού) με την τοποθέτηση αντίστοιχων κάδων.
Γι’ αυτό πετάμε ΜΟΝΟ στους αντίστοιχους κάδους τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια και μειώνουμε δραστικά τα απορρίμματα που καταλήγουν στην ταφή.

Η συμμετοχή όλων μας στην ανακύκλωση αποτελεί ανάγκη και είναι επιβεβλημένη!
Επίσης σας υπενθυμίζουμε την υποχρέωση σας για την καθαριότητα Αποψίλωση, Καθαρισμός Οικοπέδων, Κήπων, Κοπή Χόρτων των ιδιόκτητων οικοπέδων σας από ξερά χόρτα, κλαδιά και οτιδήποτε απόβλητο υπάρχει μέσα σε αυτό, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου αλλά γίνεται επιβεβλημένη κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που διαρκεί από τον Μάη έως και τον Οκτώβρη.
Σε αυτούς που δεν θα συμμορφωθούν θα υποβληθούν οικονομικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία.

Ο περιορισμός των Χώρων Ανεξέλεγκτων Διάσπαρτων Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) είναι υποχρέωση όλων μας και δείγμα πολιτισμού. Δεν επιτρέπεται να εναποθέτουμε τα απορρίμματα μας όπου βρούμε, σκεπτόμενοι μόνο την δική μας ευκολία.
Οι υπεύθυνοι για την παραγωγή μπαζών, ιδιοκτήτες ή ανάδοχοι έργων, είναι υποχρεωμένοι να επιλαμβάνονται για τη μεταφορά τους σε κάποια αδειοδοτημένη μονάδα που συνεργάζεται με ένα σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης.
Το γεγονός αυτό της παράνομης χωματερής, πέραν του ό,τι είναι κατακριτέο, δημιουργεί κακό προηγούμενο, προσελκύοντας και οποιονδήποτε άλλον να ξεφορτωθεί τα σκουπίδια του, με αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα αυτά να αυξάνονται.

«Ο Δήμος είναι πλέον υποχρεωμένος, να επιβάλει πρόστιμα σε κάθε παραβάτη, τα οποία προβλέπονται από τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας του δήμου και την κείμενη νομοθεσία, για κάθε τέτοια παράβαση”
θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει πράξη μήπως και πάψει η ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον και δυσφημίζει τον Δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.