Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Κοίτα να μαθαίνεις : Πνίγηκε η πόλη από τους Τούρκους επισκέπτες

 





 Григорий Распутин‎‎

 

Απάντηση στο σχόλιο στην ανάρτηση


΄΄Διπλωματικό΄΄ μήνυμα η απουσία του Π. Σπυρόπουλου, από την επίσκεψη της Μενδώνη ????

 

 Πάντως δεν έχει πρόβλημα να αξιοποιεί για εκδηλώσεις της περιφερειακής ενότητας τα οθωμανικά μνημεία όταν αποκαθίστανται. Όπως το Τζιτζιρλι τζαμί. Αντι να λέμε Μακάρι να αποκατασταθούν και τα αλλά οθωμανικά μνημεια μπας και έρθει κανένας επισκέπτης στην πόλη είμαστε Βλέπουμε συνωμοσίες. Για αυτό θα μείνουμε τελευταίοι, φοβικοί και κλεισμένοι στον μικρόκοσμο μας του ρουσφετιού και των μικροεξυπηρετήσεων.

 

 Григорий Распутин‎‎

Βέβαια, ΄΄τουρκολάγνους΄΄ ,τους φιλελεύθερους αυτοδιοικητικούς ταγούς της πόλης δεν τους λες.Αλλά ούτε φοβικοί, ούτε κλεισμένοι στον μικρόκοσμο τους φαίνεται να είναι.

Το αποδεικνύει το ανθρωπιστικό τους ενδιαφέρον, αλλά και η στήριξη τους, στους χιλιάδες πρόσφυγες αλλά και λαθραίους μετανάστες, που διαβιούν στις Τοπικές Δομές Φιλοξενίας.

Απλά επειδή χιλιάδες μουσουλμάνοι τουρίστες επισκέπτονται
ήδη το Μπεζεστένι και το Τζιτζιρλί Τζαμί, η κατάσταση σε θέσεις παρκαρίσματος μέσα στην πόλη, σκέτη απογοήτευση.

Γιαυτό ίσως και ο προβληματισμός για τις νέες αναπαλαιώσεις. Πνίγηκε η πόλη από τους Τούρκους επισκέπτες.Πόσους να αντέξει αλήθεια ακόμη?


6 σχόλια:

  1. "Πόσους να αντέξει αλήθεια ακόμη?", βγήκες ποτέ από το καβούκι σου, να πας πας μέχρι την Καβάλα, ή την Θεσσαλονίκη, όπου θα δεις - θα ακούσεις - θα αισθανθείς την παρουσία ιακανού αριθμού Τούρκων επισκεπτών; Ή αυτούς δεν τους θέλουμε, γιατί απλά είναι Τούρκοι και προτιμούμε Γάλλους - Ισπανούς - Ιρλανδούς και Νορβηγούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γp. Pac πολύ σωστά χαρακτήρισε τους ψευτοπατριωτες ως φοβικους, κλεισμένους στον μοκροκοσμο του ρουσφετιου και των μικροεξυπηρετησεων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Σέρρες είναι ιερή πόλη για τους Αλεβίτες εξαιτίας του Σεϊχη Μπεντρεντιν ο οποίος εκτελέστηκε εδώ . Η μητέρα του σε ήταν Ελληνίδα.. Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους επαναστάτες ενάντια στους Οθωμανούς. Οι Αλεβίτες επίσης είναι 30 εκατομμύρια περίπου στην Τουρκία και διώκονται συστηματικά. Πρόσφατα η Ελλάδα άνοιξε καινούργιο ναό στο μέγα Δέρειο για αυτούς .
    Οι Σέρρες διαθέτουν το μεγαλύτερο τζάμι εκτός Τουρκίας οθωμανικό την Αγία Σοφία ( Αχμέτ τζαμί ) . Το χαμαμ στον Άγιο Δημήτριο σχεδόν κατέρρευσε. Δεν έχουμε δυστυχώς θάλασσα ούτε πολλές επιλογές να αναπτυχθεί τουρισμός . Η πόλη μας δημογραφικά καταρρέει. Αν δεν κρατήσουμε τα παιδιά μας με κάθε τρόπο εδώ είμαστε τελειωμένοι.
    Κόψτε τις βλακείες και εκμεταλλευτείτε ότι μπορούμε πριν είναι αργά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αναφορά σχολιαστή στον Αλεβίτη Σεϊχη Μπεντρεντιν,
    είναι μια παράμετρος ενδεχομένως ενδιαφέρουσα και προς
    αξιολόγηση. Το ότι ενίοτε υφίστανται διώξεις οι Αλεβίτες
    στην Τουρκία, είναι γεγονός...

    Григорий Распутин‎‎

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μη μαλωνετε αδικα. Τιποτα δεν προκειται να φτιαχτει. Στον Καστα παει 15 χρονια η ιδια και περπαταει μες στις λασπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αναφορά σχολιαστή στον Σεϊχη Μπεντρεντίν, είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα προς αξιολόγηση.

    Григорий Распутин‎‎

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.