Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Δήμος Βισαλτιας : Αποκαλυπτήρια προτομής Δημητρίου Αναστασιάδη στην Τερπνη

 




Την παραμονή της γιορτής πραγματοποιήθηκε περιφορά της ιερής Εικόνας των Τριών Ιεραρχών με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βισαλτίας.


Τερπνή: Τριών Ιεραρχών προτομή Δημητρίου Αναστασιάδη

Το απόγευμα στην κεντρική Πλατεία του χωριού έγινε η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του αείμνηστου ευεργέτου της Τερπνής Δημητρίου Αναστασιάδη.

Τα αποκαλυπτήρια έκαναν η Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Βάνα Πλιάκου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τερπνής κ. Ιωάννης Ντούλας.

Τερπνή: Τριών Ιεραρχών προτομή Δημητρίου Αναστασιάδη

Στις ομιλίες τους τόσο η κ. Πλιάκου όσο και ο . Ντούλας τόνισαν τη μεγάλη προσφορά του αείμνηστου Δ. Αναστασιάδη στο χωριό και στην ευρύτερη περιοχή.

Εκ μέρους της οικογένειας Αναστασιάδη μίλησε φανερά συγκινημένη η κ. Μαρία Αναστασιάδη. Αναφερθηκε με θερμά λόγια για τον αείμνηστο πετέρα της, την απέραντη αγάπη που έτρεφε για την Τερπνή και ευχαρίστησε όλους για τη μεγάλη τιμή.

Τερπνή: Τριών Ιεραρχών προτομή Δημητρίου Αναστασιάδη

Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Νούλης αφού η πρωτοβουλία για την κατασκευή της προτομής ανήκε στον Σύλλογο. Ο κ. Νούλης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου και τόνισε οτι αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής των Τερπνιωτών και αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς του Δ. Αναστασιάδη στον τόπο.

Τερπνή: Τριών Ιεραρχών προτομή Δημητρίου Αναστασιάδη

Στο τέλος τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο στη μνήμη του εκλιπόντος Δ. Αναστασιάδη.

Ακολούθως στον υπέρλαμπρο ναό των Τριών Ιεραρχών τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης.

Με το πέρας του Εσπερινού απονεμήθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής οι “Αναστασιάδειοι Έπαινοι”, με χορηγία της βιομηχανίας FIBRAN, στους μαθητές που αρίστευσαν στην Ε΄ και ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού κατά την περσινή χρονιά.

Ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Πατέρα Ανδρέα Κουζούνη ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών & Νιγρίτης.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Λεονταρίδης Θεόφιλος, Αραμπατζή Φωτεινή, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Βισαλτίας κ.κ Κουλτσιάκης Ιωάννης, Μπαλτήρας Ιωάννης, Κοτσάνπαπας Χαρίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τσέλιος Ορέστης, ο τ. Δήμαρχος Μασλαρινός Αθανάσιος, ο Πολιτευτής Σερρών της ΝΔ Βέρρος Κωνσταντίνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σαμαράς Μιλτιάδης, Αγγελάκης Ο. Χρήστος, Ψαράς Λεωνίδας, Βαδικόλιας Θεόδωρος, το Τοπικό Συμβούλιο Τερπνής (Καρατζιά Παναγιώτα, Αγγελάκης Χ. Μιλτιάδης), η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής  Αγκαθά Βούλα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νούλη Μαρία, μέλη των τοπικών φορέων της Τερπνής και πλήθος κόσμου.

Τερπνή: Τριών Ιεραρχών προτομή Δημητρίου Αναστασιάδη 

 

 

 https://www.serrespost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.