Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Κασσελάκης: «Βγήκα ενισχυμένος από το Συνέδριο, έχω εντολή έως τις εθνικές εκλογές»

 




Ενισχυμένος δηλώνει πως βγήκε από το Συνέδριο ο Στέφανος Κασσελάκης., σε συνέντευξη του στο ERTNEWS και τον δημοσιογράφος Γ. Κουβαρά. Τόνισε, μάλιστα, πως έχει λάβει τεράστια εντολή να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος μέχρι τις εθνικές εκλογές. Την ίδια στιγμή στάθηκε αιχμηρός απέναντι σε επίδοξους αμφισβητίες εντός του κόμματος λέγοντας πως «όποιος θέλει να με αμφισβητήσει με χαρά να με αμφισβητήσει. Εάν χρειαστεί να ξανακερδίσω θα ξανακερδίσω. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν είναι θέμα αλαζονείας. Τα μέλη μίλησαν».

«Είναι λίγο δραματική η περιγραφή σας. Το συνέδριο έδρασε όπως έπρεπε να δράσει», είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος. Είδατε ένα ολόκληρο στάδιο να λέει κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη. Έχω ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω σε δομικές αλλαγές», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετασχηματιστεί, πρέπει να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό τον οποίο είχε αρχίσει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από χρόνια και να γίνει μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, η οποία θα ενώσει όλον τον κόσμο της Κεντροαριστεράς και θα κερδίσει τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε ο κ. Κασσελάκης.


Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ήττας στις ευρωεκλογές ξεκαθάρισε: «Θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές. Έχω τεράστια εντολή από τα μέλη του κόμματος να κάνω ακριβώς αυτό και έχω εντολή να μετασχηματίσω τον ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα».

 

«Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος. Από τη στιγμή που μία συντρόφισσα δεν επιθυμεί ντε φάκτο να είναι υποψήφια και έχεις ένα συνέδριο να σου λέει πάμε μπροστά και κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη».

«Το πιο εύκολο πράγμα για μένα θα ήταν αν πηγαίναμε σε εσωκομματικές εκλογές να τις κέρδιζα με 90% και να έλεγα «δείτε» και μετά τι; Τι ακριβώς λύνουμε στην κοινωνία;[…] Πιο βασικό από το αν θα ήταν τραυματική (η διαδικασία των εκλογών) είναι αν θα ήταν ουσιαστική. Πιστεύω θα ήταν μια ανούσια διαδικασία, εφόσον η κυρία Γεροβασίλη λέει ότι στις 10 Μαρτίου δεν θα είναι υποψήφια, εφόσον όλο το συνέδριο λέει «δεν χρειάζεται αναβάπτιση, τον στηρίζουμε, κάτω τα χέρια από τον Στέφανο». Άρα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο αυτό το οποίο πρέπει να γίνει και αυτό που πρέπει να γίνει για την κοινωνία μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να ανασυγκροτηθεί γρήγορα και να μπορέσει δομικά να διευρυνθεί ώστε να συνενώσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Λάθος που δεν εμφανίστηκε στο συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας


Σε ερώτηση αν είχε ενημερωθεί για την επίμαχη ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως κάλεσαν από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού τον διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη ένα λεπτό πριν το ποστάρισμα στο Facebook.

«Εγώ σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου. Νομίζω ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο. Μιλάμε για χιλιάδες μέλη τα οποία έχουν ιδρώσει τη φανέλα για το κόμμα, τα οποία θα ήθελαν να ακούσουν από εκείνον αυτοπροσώπως. Πέρα από αυτό, μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον Αλέξη τι ακριβώς σκεφτόταν και τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα. Πάντως εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω. Θεωρώ ότι έχει υπάρξει μια ξεκάθαρη εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να αρχίσει ένα νέο κύκλο υπό την ηγεσία μου και αυτό ακριβώς θα κάνω».

Όποιος προσπαθεί να μεταπείσει την κοινή γνώμη ότι κάπως βγήκα λαβωμένος, πολύ απλά δεν παρακολούθησε το συνέδριο

Σε ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει με ενότητα στις εκλογές ή είναι αναπόφευκτη μία νέα διάσπαση ο κ. Κασσελάκης σημείωσε «βεβαίως και μπορεί[να πάει με ενότητα]. Κατ’ αρχάς τα στελέχη που ήταν απέναντί μου στο συνέδριο ήταν ελάχιστα σε σχέση με το συνέδριο. Νομίζω ότι το είδατε στις εικόνες. Όποιος έχει βγει σήμερα και προσπαθεί να μεταπείσει την κοινή γνώμη ότι κάπως βγήκα λαβωμένος, πολύ απλά δεν παρακολούθησε το συνέδριο. Απλά πράγματα. Προσκαλώ όλους οι οποίοι αμφισβητούν τι έγινε στο συνέδριο, απλά να κοιτάξουν το βίντεο από το συνέδριο. Πρώτον. Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος θα είναι, αλλά πρέπει να είναι και διευρυμένος. Ένα κόμμα του 17% δεν κυβερνά τη χώρα. Παρέλαβα ένα κόμμα το οποίο δεν ήταν κυβερνητικό κόμμα. Και πρέπει λοιπόν να το κάνουμε κυβερνητικό κόμμα. Πώς το κάνουμε αυτό; Με ένα νέο σύγχρονο μοντέλο κόμματος, με ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι είμαστε η μία παράταξη η οποία θα ενώσει όλο τον κόσμο της Κεντροαριστεράς, με μία πολιτική πρόταση η οποία είναι η σύγχρονη αριστερά για τα σύγχρονα προβλήματα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει


Απαντώντας σε ερώτημα γιατί ένας ψηφοφόρος που δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές να τον ψηφίσει στις ευρωεκλογές σχολίασε: « Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ένα ξεκάθαρο στίγμα, το οποίο δεν το δείχνει το τρίτο κόμμα της χώρας, το ΠΑΣΟΚ, και μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία παριστάνει ότι οι 330 ευρωβουλευτές δεν ξέρουν τι ψηφίζουν για το κράτος δικαίου στις Βρυξέλλες. Άρα λοιπόν, χρειάζεται ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια για μια σύγχρονη Αριστερά, η οποία θα έχει δυνατή εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο, ακόμα και ως συνταγματικό αντίβαρο πρακτικά εντός της χώρας, συνταγματικό εννοώ για την καταπάτηση τους κράτους δικαίου να είμαι ξεκάθαρος».

Φοιτητές δύο ταχυτήτων

Όσον αφορά στα μη κρατικά πανεπιστήμια σχολίασε μεταξύ άλλων « Το μη κερδοσκοπικό στην Ελλάδα νομίζω γνωρίζετε πώς μπορεί να γίνει πολύ ύπουλα κερδοσκοπικό. Ας είμαστε ειλικρινείς. Πρώτον. Δεύτερον, έχουμε επενδύσει ένα πολύ μεγάλο όγκο και προσπάθειας και κεφαλαίου στα περιφερειακά πανεπιστήμια και στα δημόσια πανεπιστήμια. Πρέπει αυτή την προσπάθεια και αυτή την επένδυση να την αξιοποιήσουμε, όχι να την αποδομήσουμε. Κάνω μια ερώτηση και δεν λαμβάνω απάντηση. Η ερώτηση είναι εξής: τι μπορεί να προσφέρει ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, το οποίο δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε μέσω των δημοσίων πανεπιστημίων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή; […] Ποια είναι η ρίζα του να χρειάζεται να πάει (κάποιο παιδί) στο εξωτερικό αντί να πάει σε ένα πανεπιστήμιο στην Ελλάδα; Για ποιο λόγο χρειάζεται να υπάρχει αυτή η επιλογή;[…] Άρα λοιπόν, ο σκοπός των ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπου θα υπάρχουν φοιτητές δύο ταχυτήτων, με άλλα μόρια θα μπαίνουν στα ιδιωτικά όταν έχουν χρήματα και με άλλα στα δημόσια, είναι πολύ απλά για να φέρουμε, όπως λέει τώρα το νομοσχέδιο, δήθεν franchise πανεπιστήμια του εξωτερικού στην Ελλάδα για να έχουμε brand name στην Ελλάδα. Aυτός είναι ο σκοπός; Έτσι χτίζουμε δημόσια παιδεία;». 

 

 https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.