Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Το ερώτημα της ημέρας : Ούτε χαλίκι μπορούν να ρίξουν ούτε δυο λάμπες να βάλουν ???

 


 

Από τη δεκαετία του 1960, ίσως και νωρίτερα, γνωρίζαμε πως κάτι σπουδαίο έκρυβε εκείνος ο λόφος. Κάτι σχετικό με την ιστορία του τόπου.


Και χρειάστηκαν 50 χρόνια για να γίνουν τα πρώτα αποκαλυπτήρια που συντάραξαν τον κόσμο και έκαναν όλους, επιστήμονες, πολιτικούς, απλούς ανθρώπους, να μιλούν για εκείνο το μικρό βουναλάκι και να αντιμάχονται για την ιστορία του.


Και ενώ, το μέρος του μνημείου που αποκαλύφθηκε μέχρι στιγμής, μας γεμίζει δέος, δέκα χρόνια μετά, όχι μόνο δε προχώρησε όπως έπρεπε, αλλά ούτε καν το χωματόδρομο που μας οδηγεί σε αυτόν δεν είναι ικανοί να του ρίξουν έστω μερικά  φορτηγά χαλίκι για να μην τσαλαβουτάνε στις λάσπες όσοι εργάζονται στο μνημείο και όσοι έχουν την επιθυμία και τη δυνατότητα να πάνε να δούνε αυτό που αιώνες πριν, χωρίς τα δικά μας σύγχρονα μέσα, μηχανήματα και τεχνολογία, ύψωσαν οι πρόγονοί μας, προς τιμήν κάποιου (αφού, ούτε σε αυτό έχουν συμφωνήσει οι ειδικοί).


Και οι ευθύνες πάνε μπαλάκι, από Περιφέρεια σε δήμο, από δήμο σε Υπουργείο ή αντίστροφα.


Και έρχονται οι εκλογές και τότε αρχίζουν οι υποσχέσεις, για να καταρρεύσουν την επόμενη μέρα ή έστω εβδομάδα.


Το επιχείρημα ακλόνητο: “κυρία μου, δεν υπάρχουν κονδύλια” ,ή “δεν είναι της αρμοδιότητάς μας”.


Και το μνημείο στέκει εκεί βουβό και περιμένει με μόνους συμμάχους του, τους πολίτες και αυτούς που τολμούν να διεκδικήσουν ότι μπορούν. Το λιγότερο, έναν χαλικόδρομο και δύο φώτα πριν την Ακρόπολη, που θα μπορούσε να φτιάξει το 45% αν το αποφασίσει.


Και αντί όλα αυτά να είναι η ουσία της αντιπαράθεσης, η αντιπαράθεση εστιάζεται στη μη πρόσκληση του δημάρχου από την Υπουργό, η οποία βέβαια δια μέσω αυτού, ως αντιπροσώπου, απαξιώνει έτσι και τους δημότες του δήμου Αμφίπολης αλλά και όλο το σερραϊκό λαό.


Ας αφήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις προσωπικές ή κομματικές στοχεύσεις τους κι ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν έτσι ώστε να αποδοθεί το μνημείο στο λαό με τον καλύτερο και συντομότερο τρόπο.


Από τη δική μας πλευρά, έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις και προτάσεις όλα αυτά τα χρόνια, με τελευταία, στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε πριν απο μερικές μέρες.
Εμείς θα συνεχίσουμε να προτείνουμε και να διεκδικούμε.
10/02/2024

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.