Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Η κουτάλα

 

 

 

 


 

 

 

-«Νεαρέ άλλο ένα παράπτωμα και θα βρεθείς έξω από την πόρτα».
Όρθιος απέναντι από τον καθιστό προϊστάμενο της φοιτητικής λέσχης του Α.Π.Θ. άκουγα και απορούσα.
- «Και θα σου εξηγήσω μην σου περάσει από το μυαλό ότι έχω κάτι μαζί σου», συνεχίζει».
- «Σου έδωσαν από την αποθήκη ένα 17κιλο τενεκέ με λάδι και μια κουτάλα για να βάζεις στις σαλάτες των φοιτητών. Φαίνεται όμως ότι κατά έναν περίεργο τρόπο το κατανάλωσες και χωρίς να ρωτήσεις κανέναν πήρες άλλο ένα δοχείο, το οποίο και αυτό τελείωσες. Αν συνεχίσεις έτσι θα μας καταστρέψεις. Θα σου δώσω άλλη μια ευκαιρία  και δεν θα ασχοληθώ ξανά μαζί σου».
Ήξερα καλά τι έπρεπε να του πω όταν μάλιστα δεν έφταιξα σε τίποτα αλλά δεν ήταν καιρός για να χάνω την δουλειά.
Φοιτητής από τις κάτω χώρες της πόλεως των Σερρών προερχόμενος, τώρα ζούσα στην  Θεσσαλονίκη των θαυμάτων. Λίκνο συμβάντων που μου προσέφερε άπλετα σημαίνοντα και σημαινόμενα.
Έλα όμως που τα ενδιαφέροντά μου και η διακόνηση αυτών απαιτούσε ενίσχυση των  οικονομικών πέραν όσων με προγραμμάτισε ο Πατέρας. 

 

 

Ανάμεσα στις άλλες δουλειές που αναγκάστηκα να κάνω προς εξασφάλιση του κάτι τις παρά πάνω, προστέθηκε και η Λέσχη.
Δεν ανήκα στο Α.Π.Θ αλλά στο μικρό Πολυτεχνείο και βέβαια δεν ήμουν άπορος. Παρ' όλα αυτά ζήτησα δουλειά από το μαγειρείο και προσελήφθην πάραυτα καθώς από το πριγκιπάτο της ανώτατης εκπαίδευσης ουδείς καταδεχόταν.
Αφού ξεκίνησα από το πλύσιμο των πιάτων ( έλεγαν τότε ότι έτσι ξεκινά ένας νέος για να  «καταντήσει» δισεκατομμυριούχος) πέρασα τα επόμενα στάδια, ώσπου μου ανετέθη τιμητική θέση στον πάγκο έξω στην αίθουσα. Να προσθέτω λάδι στις σαλάτες των  φοιτητών, ορίστηκα. Το τέλος της ημέρας όμως με οδήγησε αντιμέτωπο με τον  προϊστάμενο με τα γνωστά αποτελέσματα. Η επόμενη εργάσιμη με βρήκε και πάλι στην ίδια θέση. Τώρα όμως η κουτάλα που μου δόθηκε, έμοιαζε πλέον με σουρωτήρι. Στο

πιάτο με την σαλάτα έφθαναν τελικά ελάχιστες σταγόνες λαδιού. Έκτοτε ένα δοχείο κατανάλωνα σε 10 μέρες.
Σημείωση: Όταν ακούτε για *λάδωμα* η για *κουτάλα* ρωτήστε μήπως η κουτάλα δεν είναι τρυπημένη.
Τάσος Χανλίογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.