Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Δήμος Σερρών : Οι Μάγισσες μας ¨¨κρέμασαν στα μανταλάκια ¨¨

 


 

 

 Πρόσφατα στο ΔΗΠΕΘΕ  Σερρών δόθηκε από το Θέατρο του Άλλοτε η παράσταση «Οι Μάγισσες του Βάρντε». Η  ηθοποιός  Βαρβάρα Δουμανίδου μέλος του θιάσου περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα το τι αντιμετωπίσε ο θίασος πριν και κατα την διάρκεια της παράστασης

Διαβάστε

 

 

 

 

Από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αμφιταλαντεύομαι για το αν πρέπει να κάνω αυτή την ανάρτηση.
Σήμερα σταμάτησα να σκέφτομαι αν πρέπει να το κάνω, και αποφάσισα πως οφείλω να το κάνω.
Έπειτα και από την ανάρτηση συναδέλφων, για τις συνθήκες που επικρατούν και στο Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς, πιστεύω πως οφείλουμε να παίρνουμε θέση για τις απαράδεκτες συνθήκες που υποχρεωνόμαστε να παίζουμε ορισμένες φορές.
Με το Θέατρο του Άλλοτε λοιπόν, είχαμε προγραμματίσει να ανεβάσουμε τις Μάγισσες του Βάρντε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.
Στο διάστημα πριν από την παράσταση προσπαθούσαμε χωρίς μεγάλη επιτυχία να μιλήσουμε για τα διαδικαστικά με τους υπεύθυνους.
Ωστόσο κάθε απόπειρα επικοινωνίας με τους υπεύθυνους του ΔΗΠΕΘΕ έπεφτε στο κενό.
Οι συνομιλίες μας ήταν διαδικαστικές, σχεδόν απότομες, χωρίς καμία κατευθυντήρια οδηγία, χωρίς καμία διάθεση για στήριξη και προώθηση της δουλειάς μας.
Για να μη μακρυγορώ από διάφορους γνωστούς και φίλους, βρήκαμε διάφορες άκρες για να επικοινωνήσουμε τη δουλειά μας στο κοινό των Σερρών.
Κι ερχόμαστε στις ημέρες των παραστάσεων.
Φτάσαμε το πρωί σε ένα παγωμένο θέατρο, με εξαφανισμένους υπεύθυνους, με έναν στραβωμένο τεχνικό φωτιστή, που δεν ήθελε τη ζωή του (ευτυχώς είχαμε μαζί μας τον ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ για το στήσιμο) κι ενώ κάναμε επανειλημμένα συστάσεις για να ανοίξει η θέρμανση μας έλεγαν ψέματα απροκάλυπτα.
Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών λοιπόν δεν μπήκε καν στον κόπο να θερμάνει τον χώρο του θεάτρου κατά τη διάρκεια των προβών μας, αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια της παράστασης, με αποτέλεσμα ηθοποιοί και κοινό, να ξεπαγιάζουμε σε θερμοκρασίες ψύχους.
Και όλοι θυμόμαστε τις θερμοκρασίες του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.
Επίσης όσοι έχετε παρακολουθήσει το συγκεκριμένο έργο, γνωρίζετε πόσο απαιτητικό είναι.
Να σημειωθεί πως δεν υπήρχε ούτε καν ταμείο για προπώληση και ταξιθεσία, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου τυφλών να εκτελεί χρέη ταμία και η κουμπάρα και τα ξαδέλφια μου να κάνουν τους ταξιθέτες.
Στα παράπονα που έκανα αργότερα σε μία υπεύθυνη (που συγκλονίστηκε από την παράσταση) μου ζήτησε συγγνώμη και μου είπε πως έπρεπε να μιλήσουμε νωρίτερα.
Κι όταν της είπα "πώς να μιλήσουμε κυρία μου, αφού κάθε φορά που τηλεφωνούσα στο ΔΗΠΕΘΕ έπεφτα σε τοίχο" κατέβασε το κεφάλι.
Από συζητήσεις αργότερα, μάθαμε πως δεν έχει συνταχθεί νέο διοικητικό συμβούλιο μετά τις εκλογές και δεν μπορεί κανείς να πάρει αποφάσεις.
Μια καλή ιδέα θα ήταν βέβαια, να μην κλείνετε παραστάσεις όταν γνωρίζετε την αδυναμία σας να ανταπεξέλθετε στις περιστάσεις.
Επίσης όλη αυτή η τραγική εμπειρία, καθυστέρησε την ανάρρωση μου κατά μία εβδομάδα.
Υ.Γ. Δεν μου αρέσουν οι μίζερες αναρτήσεις.
Και ομολογώ (αν και έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου και τη δουλειά μου) πως αν έπαιζε η Μιμή Ντενίση τα πράγματα θα ήταν λίγο διαφορετικά.
Edit: Ευτυχώς το κοινό των Σερρών, μας αποζημίωσε με την απρόσμενη προσέλευση του, το ζεστό χειροκρότημα και τα εγκάρδια λόγια. Τους ευχαριστούμε πολύ!
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.