Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Σέρρες : Περι κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

 




Κειμενο  Μαρία Ναβαλη

 

 Διαβάζω σε δελτίο τύπου...νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τον Δήμο Σερρών, προφανως όχι με απόφαση της σημερινής Δ.Α.- με κατάργηση δεκάδων θέσεων στάθμευσης - στις οδούς Εμμ.Παππα, Γρ. Ρακιτζή, Μιαούλη, χωρις φυσικά να δίνουν λύση εναλλακτική για τους ταλαίπωρους Σερραίους και τυχόν επισκέπτες, που έβρισκαν να παρκάρουν σε αυτούς τους δρόμους (που δεν είναι κέντρο) μήπως και καταφέρουν να κάνουν καμία δουλειά στην πόλη. 

Να κόψουν το λαιμό τους η να βγάλουν φτερά λοιπόν. Σίγουρα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένοι κυκλοφοριακά οι δρόμοι αυτοί, μόνο το πρωί ελάχιστα τα απογεύματα, ( καθόλου όταν η αγορά είναι κλειστή) αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να σκέφτονται σφαιρικά οι αιρετοί μας, γιατί νομίζοντας πως δίνουν λύση σε ένα πρόβλημα δημιουργούν άλλα. 

Αποσπασματικές ενέργειες - το βρίσιμο θα πηγαίνει σύννεφο - και πότε ολική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

3 σχόλια:

  1. Οι "δημοσιογράφοι" έχουν γίνει γνώστες των πάντων και ασκούν κριτική. Έχουν ξεχάσει τον ρόλο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστές είναι αυτές οι κυκλοφοριακες ρυθμίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ και πολλά χρόνια, έχω την απορία, αν αυτοί που κάνουν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τις κάνουν επί χάρτου ή αν πραγματικά κυκλοφορούν στην πόλη και πόσο τακτικά.
    ΔΕΝ σώνεται η Γρ.Ρακιτζή και η Εμμ. Παππά με την απαγόρευση στάθμευσης, γιατί και πάλι θα σταθμεύουν αυτοκίνητα και στις δυο πλευρές και η Τροχαία δεν πρόκειται να ασχοληθεί, αφού απουσιάζει και από το Κέντρο της πόλης.
    Η πιο απλή και πρόσφορη λύση, που θα έλυνε το πρόβλημα και θα μπορούσε να αποσυμφορήσει την Ελ Βενιζέλου, από τον μεγάλο όγκο οχημάτων, ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΩΣ ΑΝΩ ΟΔΟΙ, με φορά προς το Κέντρο, ώστε να υπάρχουν και θέσεις στάθμευσης, αλλά και να την προτιμούν οι οδηγοί, για να αποφεύγουν το μποτιλιάρισμα στο φανάρι με την 8ης Μαϊου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.