Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Επανάληψη δημοτικών εκλογών σε Δήμο

 

 

 

 

Ακυρώθηκαν οι εκλογές στον Δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Τον συνδυασμό εκπροσώπησε το Δικηγορικό γραφείο  του Ανδρέα Λοβέρδου, θεμελιώνοντας τούς λόγους  της ένστασης σε αποφάσεις του ΣΤΕ.
 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ APOLITIC

Με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας οι δημοτικές εκλογές  στο Δήμο Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας θα επαναληφθούν. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι κακώς ο συνδυασμός «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής την  Δώρα  Κουρκουτά, την οποία εκπροσώπησε το δικηγορικό γραφείο Ανδρέα Λοβέρδου,  δεν είχε ανακηρυχθεί από το Πρωτοδικείο υποψήφιος τον Αύγουστο με αποτέλεσμα  να μην μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.


Στην απόφαση του Δικαστηρίου ορίζεται πως «ακυρώνει τις εκλογές που διενεργήθηκαν  την 8η Οκτωβρίου 2023 στο Δήμο Αλεξάνδρειας για την ανάδειξη Δημάρχου, δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων και συμβούλων και προέδρων τοπικών κοινοτήτων.


Ανακηρύσσει … τους συνδυασμούς α) “Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ” με τους υποψηφίους που θα έπρεπε  να είχαν νόμιμα ανακηρυχθεί, 

β) “ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” και γ) “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ”»

Και καταλήγει: «Διατάσσει την επανάληψη των εκλογών Δημάρχου, δημοτικών συμβούλων,συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων και συμβούλων και προέδρων τοπικών κοινοτήτων στην  εδαφική περιφέρεια του Δήμου Αλεξάνδρειας με τη συμμετοχή των συνδυασμών 

α) “Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ”, β) “ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” και γ) “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ”»


 





 

1 σχόλιο:

  1. Επί τέλους προσγειώθηκε ο υψηπετής APOLITIC.
    Μίλησε την γλώσσα του μπαμπά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.