Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Π.Ε Σερρών : Ικανοποιητικές πληρότητες ξενοδοχεία

 




Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Πληρότητα υπήρχε σε όλα  ξενοδοχεία της πόλης των Σερρών και της περιοχής της Κερκίνης  την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Έτσι συνεχίστηκε μία παράδοση, που έχει διαμορφωθεί  εδώ και πολλά χρόνια, και θέλει τα ξενοδοχεία να καταγράφουν ικανοποιητικές πληρότητες τις περιόδους των εορτών

Ο ξενοδόχος Χρήστος Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι οι πληρότητες κυμάνθηκαν σε ποσοστό 85%  και προερχόταν κυρίως  από γκρουπ από την Αθήνα, και λίγα από τη Βουλγαρία καθώς και μεμονωμένους από Νησιά (Μύκονο), που προτίμησαν για ένα τριήμερο την Ηπειρωτική Ελλάδα για τις γιορτές.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης εκτίμησε ότι το 2023 ήταν μία καλή χρονιά για τον τουρισμό, υποστήριξε ότι το υψηλότερο ενεργειακό κόστος είναι κάτι που το έχουν αποδεχθεί οι επιχειρήσεις του κλάδου και αξιολόγησε ότι μεγαλύτερα προβλήματα αποτελούν το υψηλό κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων και η αυξημένη δαπάνη για το φαγητό,  αφού έχει ανεβεί σημαντικά το κόστος των πρώτων υλών.

Πολλοί επισκέπτες από την Νότια Ελλάδα με τον κοινωνικό τουρισμό

Ο ξενοδόχος Σταμάτης Πατρίκιος δηλώνει ικανοποιημένος γιατί το ξενοδοχείο του δούλεψε την περίοδο των εορτών με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού.

Κάλυψε εξαήμερη διαμονή και οι πελάτες του ήταν από όλη την Ελλάδα και κυρίως από την Αθήνα, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

 

100% η πληρότητα στην Κερκίνη

Τέλος ο ξενοδόχος Γιάννης Ρέκλος, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Κερκίνης, δήλωσε ότι η πληρότητα ήταν κοντά στο 100%.

Οι πελάτες του ήταν από την Αθήνα (γκρουπ) αλλά και μεμονωμένοι  από άλλα μέρη της Ελλάδας( Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα). Είχε επισκέπτες και από το Εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία, Κουβέιτ, Κατάρ).

Θεωρεί ότι το 2023 ήταν μία καλή τουριστική χρονιά και το 2024 μπορεί να είναι ακόμη καλύτερη.

Εκτιμά, όμως, ότι υστερούμε πολύ σε ότι αφορά τις υποδομές( δρόμοι, σημάνσεις, σημεία παρατήρησης, ποδηλατόδρομοι, ορειβατικά μονοπάτια, κ.λπ.) , τις οποίες και περιμένει να υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και τους Δήμους.

Εκφράζει την πεποίθηση ότι αν αποκτηθούν οι υποδομές αυτές, ο Νομός Σερρών θα εκτιναχθεί τουριστικά στα ύψη.

https://sertharros.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.