Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Π.Ε Σερρών : Διαγωνισμός για την ανακαίνιση του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Νιγρίτας.

 

 
 
 
 
Ακόμη ένα μεγάλο έργο εγκρίθηκε και προκηρύχθηκε!
Προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς στην ανακαίνιση του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Νιγρίτας.
Ένα έργο προϋπολογισμού 1.277.000,00€ με ΦΠΑ 24%!
Στις 3 Ιανουαρίου 2024 προκηρύχθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) (Διενεργούσα Αρχή) και τη Διοίκηση της 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης (Αναθέτουσα Αρχή), ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΕΦΙΑΠ ΝΙΓΡΙΤΑΣ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ».
Σκοπός του υπό ανάθεση Έργου είναι η αναβάθμιση και η ανακαίνιση των υποδομών του ΚΕΦΙΑΠ Νιγρίτας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, και εν γένει η βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών υγείας που παρέχει.
Το Έργο χρηματοδοτείται με πόρους που προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δεκαπέντε (15) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Οι εργασίες/επεμβάσεις που επίκεινται προς υλοποίηση, αφορούν την πλήρη κατασκευή νέων χώρων υγιεινής ΑΜΕΑ, ανακατασκευή χώρων υγιεινής στους θαλάμους νοσηλείας και ανακατασκευή κεντρικών λουτρών σε κάθε πτέρυγα νοσηλείας, αντικατάσταση μέρους εξωτερικών κουφωμάτων και εσωτερικών θυρών, αποκατάσταση σημείων της στέγης, χρωματισμοί, εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών για την παροχή ζεστού νερού κ.ά.
Να θυμίσουμε ότι από τον Απρίλιο του 2023 προσλήφθηκε για πρώτη φορά μόνιμη γιατρός ειδικότητας Φυσικής Ιατρικής στο ΚΕΦΙΑΠ και από τον Ιούνιο του ίδιου έτους λειτουργεί Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης που εξυπηρετεί ασθενείς με:
• Οξέα & χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα (οσφυαλγία, αυχεναλγία, τενοντίτιδες κ.τ.λ.),
• Ασθενείς με νευρολογική νόσο (αγγειακά εγκεφαλικά, παθήσεις περιφερικών νεύρων κ.τ.λ.),
• Ασθενείς μετά από ορθοπεδικά χειρουργεία (κάταγμα, ολικές αρθροπλαστικές ισχίου, γόνατος κ.τ.λ.),
• Διαχείριση χρόνιου άλγους,
• Post & long Covid ασθενείς (με επικέντρωση στο μυοσκελετικό),
• Εμβιομηχανικές παρεκκλίσεις,
• Συνταγογράφηση φυσικοθεραπειών.
Σήμερα στο ΚΕΦΙΑΠ, με την υποστήριξη της Φυσιάτρου, της Φυσικοθεραπεύτριας και του Νοσηλευτικού Προσωπικού, πέρα από την πτέρυγα των χρονιών πασχόντων ασθενών που βρίσκονται εκεί από την έναρξη της λειτουργίας του ως ΚΑΦΚΑ (13 ασθενείς), λειτουργεί Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (νοσηλεύει σήμερα 6 ασθενείς) και Μονάδα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας.

 Παναγιωτης Πεγίδης

Υποδιοικητης Νοσοκομειου Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.