Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Σέρρες : Κοπή Αγιοβασιλειόπιτας στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο

 




Η καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλειόπιτας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου 2024, στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο Σερρών.


 

Την Αγιοβασιλειόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, παρουσία επίσημων φορέων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, ενώ το “παρών” έδωσαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Σχολής, στην αίθουσα τελετών “Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος” στην Μυριόβιβλο Βιβλιοθήκη του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.


Ο τυχερός της Αγιοβασιλειόπιτας ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αξία των παραδόσεων του τόπου μας και τόνισε πως η τήρησή τους δεν συνιστά οπισθοδρόμηση όπως κάποιοι θέλουν να λένε. Υπογράμμισε πως οι παραδόσεις είναι εκείνες που κράτησαν όρθιο το έθνος στα δύσκολα και αναφέρθηκε στη σχέση τους με την εκκλησία και την πίστη των Ελλήνων. Μια από τις παραδόσεις αυτές είναι και η εκδήλωση για την κοπή της Αγιοβασιλειόπιτας που σηματοδοτεί την έναρξη του νέου έτους.

 

 https://www.serrespost.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.