Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Χρυσάφης : Η υγειονομική και ενεργειακή κρίση μας στέρησε την δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα

 


 

 Παρουσίασε το έργο του για το 2022- Μεγάλη ετοιμότητα για εντάξεις έργων

  • Η αλήθεια για τα κολυμβητήρια και το Δημοτικό  Γήπεδο
  • «Η υγειονομική και ενεργειακή κρίση μας στέρησε την δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα» υπογράμμισε

Στον απολογισμό πεπραγμένων του Δήμου Σερρών για το έτος 2022 προχώρησε ο πρώην δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Η ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Σερρών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κινηματοθεάτρου «Αστέρια» το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου.

Ο πρώην δήμαρχος Σερρών  υπερασπίστηκε το έργο της δημοτικής του αρχής κάνοντας λόγο για  χρηματοδοτήσεις ρεκόρ που εξασφάλισε ο Δήμος Σερρών κατά την διάρκεια της θητείας του σε σχέση με την προηγούμενη 9ετία ( 61 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 71 εκατομμυρίων σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα).

Ειδικότερα ανέφερε ότι οι εντάξεις έργων ανέρχονται στο ποσό των 71,287,916 ευρώ, οι έτοιμες μελέτες( είναι ώριμες και μπορούν να υποβληθούν προτάσεις σε χρηματοδοτικά εργαλεία που θα ανοίξουν)

αγγίζουν τα 145,075,000 ευρώ και οι συνολικές προτάσεις έργων τα 216,362, 016 ευρώ.

Αναγνώρισε ότι έργα που παραδόθηκαν επί ημερών του  αφορούσαν έργα που δρομολόγησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως θα συμβεί κάτι ανάλογο για την  νέα δημοτική περίοδο που ξεκίνησε πρόσφατα γιατί έτσι συμβαίνει πάντα.

Σταχυολόγησε τα έργα που  έγιναν αυτή την περίοδο (Διυλιστήριο νερού, αναπλάσεις Ερμού – Κωνσταντινουπόλεως , 12 παιδικές χαρές, την απελευθέρωση δυο οικοπέδων στο Κεντρικό Πάρκο, αντιπλημμυρικό έργο Γέφυρας Τσέλιου, 5 νέα γήπεδα μπάσκετ, 3 νέοι χώροι άθλησης, νέο λίφτ στο Λαϊλιά, νέο ταρτάν στο πρώην εθνικό Στάδιο, νέα καθίσματα στο Δημοτικό Γήπεδο, εκσυγχρονισμός στόλου στην Υπηρεσία Καθαριότητας με αγορά 14 νέων οχημάτων, κατασκευή πράσινου σημείου, ολοκλήρωση διαδικασίας οδοφωτισμού, νέοι θεσμοί (Μασκαράτα), ολική ανακατασκευή κολυμβητηρίου-  σύντομα ο Δήμος σερρών θα είναι πανελλαδικά ο πρώτος που θα είναι πλήρως απαλλαγμένος απο τις σωλήνες αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης).

Το έργο στην κοινωνική πολιτική

Αναφέρθηκε στο έργο στην κοινωνική πολιτική με την δημιουργία Κέντρου πρόληψης νοσημάτων, Συμβουλευτικού σταθμού άνοιας και ΚΕΠ Υγείας και την ενίσχυση 7 κοινωνικών δομών με ωφελούμενους 5.500 συμπολίτες μας.

Οι ζημιογόνες χρήσεις απέτρεψαν τον Διεθνή διαγωνισμό για το Αυτοκινητοδρόμιο

Για το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών  είπε ότι πρόθεση της δημοτικής του αρχής ήταν να δοθεί το μάνατζμεντ σε ξένο επενδυτή, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα του. Όμως οι ζημιογόνες χρήσεις των δυο ετών λόγω της υγειονομικής κρίσης ματαίωσαν στην ουσία την διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού στον οποίο επρόκειτο να προχωρήσει. Είπε όμως ότι η μελέτη είναι έτοιμη και κάλεσε την νέα δήμαρχο να το προχωρήσει.

Για τα κολυμβητήρια

Ειδική αναφορά έκανε στα δυο κολυμβητήρια, το υφιστάμενο και το νέο που πρόκειται να κατασκευαστεί.

Για το υφιστάμενο είπε ότι η δημοτική αρχή το 2019, το παρέλαβε κλειστό, εντάχθηκε σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και από την δημοτική αρχή έγιναν οι  καλύτεροι χειρισμοί, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα ο υγρός στίβος.

Επιπλέον αναφέρθηκε στα προβλήματα που ανέκυψαν στην πορεία λόγω της παλαιότητας του κτηρίου, που κάποια στιγμή θα έβγαιναν στην επιφάνεια λόγω της φθοράς του χρόνου.

Για το νέο κολυμβητήριο αναφέρθηκε στους εξωγενείς  παράγοντες που έβαλαν πολλές «τρικλοποδιές»  στο έργο, παράλληλα με την βούληση της διοίκηση του να γίνει ένα κολυμβητήριο λειτουργικό και βιώσιμο οικονομικά. Είπε ότι η χρηματοδότηση δεν κινδυνεύει και πως και σε αυτό το θέμα έγιναν οι καλύτεροι χειρισμοί αφού η δημοτική αρχή κινήθηκε ταχύτατα, μέσα στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας.

Για  την περίοδο της υγειονομικής κρίσης ανέφερε ότι εκτός από την κρατική χρηματοδότηση ο Δήμος διέθεσε και αυτός πόρους που ανήλθαν στις 637 χιλιάδες ευρώ.

Πρώτη φορά ασφαλτοστρώθηκαν τόσοι δρόμοι


 Σύντομα ο Δήμος σερρών θα είναι πανελλαδικά ο πρώτος που θα είναι πλήρως απαλλαγμένος απο τις σωλήνες αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης

Εκτενή αναφορά έκανε στο μεγάλο πρόγραμμα αστικής οδοποιίας που υλοποιήθηκε και  ανέρχεται σε 35 χιλιόμετρα ( τα 25 έχουν ασφαλτοστρωθεί και τα άλλα 10  είναι σε εξέλιξη).

Για πρώτη φορά έγινε κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια ενώ συμπλήρωσε ότι υλοποιήθηκε ανάλογο πρόγραμμα 25 χιλιομέτρων αγροτικής οδοποιίας.

Για το πρόγραμμα  δημοσίων επενδύσεων, μέσα από το οποίο υλοποιήθηκαν οι αστικές ασφαλτοστρώσεις, είπε ότι υπάρχει ένα συνολικό θέμα λόγω  καθυστέρησης της πληρωμής των εργολάβων  από την Πολιτεία , γεγονός που  οδήγησε να υπάρξει  παύση των εργασιών και καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων. Ουδεμία ευθύνη έχει για αυτό ο Δήμος Σερρών και πως το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί συνολικά.

Το πρόβλημα της χρηματοδότησης  στάθηκε αιτία να μην ξεκινήσει και το έργο στην Πλατεία Ειρήνης.

Σπουδαίο έργο, ολιστική αντιμετώπιση  με τα αδέσποτα

Παρουσίασε με αριθμούς το αξιόλογο έργο που έγινε με τα αδέσποτα ζώα.

Ειδικότερα ανέφερε ότι την τελευταία 4ετία έγιναν 2063 περισυλλογές, 2454 υιοθεσίες, 3735 εμβολιασμοί και 1681 στειρώσεις.

Με την αντιμετώπιση αυτή ο Δήμος απαλλάχθηκε από ένα υπαρκτό πρόβλημα .

Επίσης ο Αλ. Χρυσάφης αναφέρθηκε μεταξύ  των άλλων και στο θέμα της χρηματοδότησης του Δημοτικού Γηπέδου και των απαιτούμενων εργασιών

Είπε ότι  και η δημοτική αρχή έτρεξε τις διαδικασίες με τον ταχύτερο τρόπο που κινούνται  στο δημόσιο ( διαγωνισμοί, ενστάσεις).

Εν κατακλείδι  υπογράμμισε ότι η δημοτική του αρχή έκανε πολλά, η υγειονομική και ενεργειακή κρίση στέρησε την δυνατότητα να γίνουν πολλά περισσότερα.

Υποστήριξε ότι πάνω από τις δημοτικές αρχές που έρχονται και παρέρχονται, πάνω από όλα είναι οι δημότες – αυτή ήταν η φιλοσοφία μας και το αποδείξαμε καθ΄ όλη  την διάρκεια της θητείας μας.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του για τη προσφορά τους στο έργο που αφήνει η δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση του Δήμου  της περιόδου 2019-2023 που ασπάστηκε το πνεύμα συνεργασίας που υιοθέτησε η δημοτική αρχή.

Ευχήθηκε το ίδιο πνεύμα συνεργασίας να διακατέχει τη νέα δημοτική αρχή της Β. Μητλιάγκα, γιατί ανεξάρτητα από τις διαφορές των παρατάξεων στόχος είναι η πρόοδος στο Δήμο μας.

Δ.Ν.

 https://sertharros.gr

4 σχόλια:

  1. Συνεχίζει να μην βάζει μυαλό ο Χρυσάφης. Κύριε Χρυσάφη δεν σου φταίει κανένας και τίποτα, παρά μόνον ΕΣΎ ευθύνεσαι για την ήττα σου. Έτρεχες μόνος σου και ήρθες δεύτερος! Είχες μαζί σου σε όλη τη διάρκεια της θητείας σου, ως στήριγμα τον πολιτικό σου συνέταιρο και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φωτιάδη, είχες μαζί σου την συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών ΜΜΕ, είχες μαζί σου τον Καραμανλή και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενώ μια υποψήφια Δήμαρχος στον Δήμο Σερρών εμφανίστηκε, μόλις 4 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και ΕΧΑΣΕΣ!!! Μα καμία αυτοκριτική δεν κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η προσέγγιση για τα αίτια της αποτυχημένης τετραετίας του Χρυσάφη από τον ίδιο
    Κρίνεται επιεικώς ως αστεία.
    Διαλυσατε οικονομικά τον Δήμο, αυτή είναι η απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο δήμαρχος του ΤΙΠΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Χρυσάφης ακόμη προσπαθεί να δικαιολόγησει τα αδικαιολογητα. Στο τέλος της θητείας του, όχι μόνον δεν παρουσίασε κανένα δικό του έργο, αλλά παρουσίασε κλειστό το δημοτικό γήπεδο, κλειστό το παλιό κολυμβητήριο και έχασε με εγκληματικό τρόπο 2 εκ. ευρώ από προγραμμα που είχε εγκριθεί για το παλιό Κολυμβητήριο. Επίσης δεν έγινε καμία έναρξη εργασιών στο νέο Κολυμβητήριο της Ομόνοιας, παρά το γεγονός ότι υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με κίνδυνο να χαθεί τώρα αυτή η χρηματοδότηση. Εθαψε το θέμα των στρατοπεδων, έδωσε εντολή σε εργολάβους και προμηθευτες για να γίνουν εργασίες και προμήθειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς καμία απόφαση, ενώ τα χρήματα αυτά θα τα διεκδικήσουν τώρα στα δικαστήρια οι εργολάβοι και οι προμηθευτές. Και πόσα άλλα. Και όμως αυτός ο κύριος μιλάει ακόμη, χωρίς να πάρει καμία ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.