Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Π.Ε Σερρών : Blackout με τις οικοδομικές άδειες στους Δήμους

 




Από τον περασμένο Νοέμβριο δεν εκδίδονται οικοδομικές άδειες στους περιφερειακούς Δήμους της Π.Ε. Σερρών καθώς αυτοί δεν έχουν οργανωμένες Υπηρεσίες ΔΟΜησης.

Ο μόνος Δήμος που αυτή την στιγμή έχει Υ.ΔΟΜ. είναι ο Δήμος Σερρών, ετσι δεν μπορεί να εκδοθούν οικοδομικές άδειες στους Δήμους Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Νέας Ζίχνης και Σιδηροκάστρου, ενώ ο Δήμος Ηράκλειας βρίσκεται στην διαδικασία της οργάνωσης της υπηρεσίας.

Στάσιμα τα όποια επενδυτικά σχέδια

Οι οικοδομικές άδειες έχουν σταματήσει να εκδίδονται, με ότι αυτό να συνεπάγεται, τόσο στην ανέγερση νέων κατοικιών, όσο περισσότερο στην στασιμότητα οποιονδήποτε επενδυτικών δράσεων που περιλαμβάνουν οικοδομικά έργα!

Μη σύννομη η συνεργασία με την ΑΝΕΣΕΡ

Το θέμα αρχικά πήγε να διευθετηθεί με την συνεργασία της ΑΝΕΣΕΡ, μέσα από την οποία θα προσλαμβάνονταν Πολιτικοί Μηχανικοί (ή Τοπογράφοι ή Μηχανολόγοι) για λογαριασμό των Δήμων, οι οποίοι θα απασχολούνταν στην Υ.ΔΟΜ του Δήμου Σερρών, όμως  η υπόθεση κρίθηκε ως μη σύννομη.

Προγραμματικές συμφωνίες με τον Δήμο Σερρών

Τωρα καλούνται οι Περιφερειακοί Δήμοι να υπογράψουν προγραμματικές συμφωνίες με τον Δήμο Σερρών, όπου θα διαθέτουν έναν Πολιτικό Μηχανικό (ή Τοπογράφο, Μηχανολόγο), που ανήκει στο προσωπικό τους, για την αποκλειστική εργασία στην ΥΔΟΜ του Δήμου Σερρών με αντικείμενο την έκδοση αδειών του κάθε Δήμου.

Ο Δήμος που πρώτος κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση ήταν ο Δήμος Σιντικής, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Μέχρι να ολοκληρωθεί όμως αυτή η Διαδημοτική συνεργασία δεν είναι δυνατή η εκδοση οικοδομικών αδειών από τους Περιφερειακούς Δήμους.

Που… σκοντάφτει

Το θέμα σκοντάφτει σε δύο παράγοντες: Από την μια στην… απροθυμία κάποιων Δήμων να διαθέσουν προσωπικό και από την άλλη, στην… απροθυμία κάποιων υπαλλήλων των Δήμων να αποσπαστούν στην ΥΔΟΜ Σερρών, αφού θεωρούν πως η εργασία τους θα επιβαρυνθεί.  

Ελλείψεις προσωπικού στην ΥΔΟΜ Δήμου Σερρών

Να σημειωθεί δε πως και η ΥΔΟΜ του Δήμου Σερρών έχει ήδη ελλείψεις σε προσωπικό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον όγκο των αδειών που εκδίδονται στα όρια του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το θέμα, σταδιακά, θα αρχίσει να επιλύεται μέσα στον Φεβρουάριο, αν ξεπεραστούν τα προβλήματα που αναφέραμε.

 

 

 https://www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.