Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Σέρρες : Changes Through the Chains στο *Ζιντζιρλί* Τζαμί

 





Η έκθεση σε έναν από τους σημαντικότερους πυρήνες πολιτισμού των Σερρών, πραγματοποιείται από μία Ομάδα Δέκα Νέων Σερραίων καλλιτεχνών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τις 15 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 15 Ιανουαρίου 2024.
Μια εικαστική διερεύνηση του παραδόξου της απελευθέρωσης μέσω του περιορισμού.
Τα έργα της έκθεσης διερευνούν τη μεταμόρφωση και τη συνέχεια σε έναν κόσμο όπου η σταθερότητα είναι μια ψευδαίσθηση.
Με τη χρήση διαφορετικών μέσων και ύφους, κάθε καλλιτέχνης δημιουργεί τον προσωπικό του διάλογο με τον χώρο, ξετυλίγοντας τις διαδρομές μέσω των οποίων οι αλυσίδες της ιστορίας, της τέχνης και της προσωπικής εμπειρίας διαμορφώνουν τη σύγχρονη ταυτότητα.
Κάθε έργο τέχνης συνδιαλέγεται με τους απόηχους του παρελθόντος, επεκτείνεται στο παρόν και αντανακλά ένα πιθανό μέλλον, μετατρέποντας την έκθεση σε έναν «τόπο» όπου οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τις πολυεπίπεδες διαστάσεις της ανθρώπινης εμπειρίας, της αλλαγής και της αέναης αναζήτησης νοήματος.
Στην αλληλεπίδραση φωτός και σκιάς, φόρμας και ιδέας, οι αφηγήσεις που υφαίνονται στα έργα αφορούν τόσο στην απελευθέρωση όσο και στην αναγνώριση των αλυσίδων που μας δένουν με τις ιστορίες, τους πολιτισμούς και τον ίδιο τον εαυτό μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.