Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Σερρών : Για όλους είχε ένα καλό λόγο η Σωτηρία Πάνου

 


 

 

     Για όλους όσους δεν θα είναι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Σερρών .Είχε να πει ένα καλό λόγο η αντιδήμαρχος Σωτηρία Πάνου προτείνοντας μάλιστα να τους αποδοθεί με ψήφισμα του σώματος "εύφημος μνεία"

Η τοποθέτηση της κ Πάνου

Τελευταία συνεδρίαση πριν λίγο για το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών με την παρούσα σύνθεση και η πρότασή μου στο σώμα είναι:
1.Να αποδοθεί με ψήφισμα του Δ.Σ. "εύφημος μνεία" σε αυτοδιοικητικά πρόσωπα,που είχαν μια πολυετή προσφορά στην ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας και γενικότερα στο "διοικείν" και οι οποίοι δεν θα είναι παρόντες στην επόμενη θητεία. Οι άνθρωποι αυτοί, ο καθένας με το δικό του τρόπο,υποστήριξαν εμπράκτως με την πορεία τους θεμελιώδεις αρχές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση,που είναι το να προσφέρουμε στον συμπολίτη μας,να δίνουμε λύσεις και να κινούμαστε πέρα και πάνω από ιδεολογικές περιχαρακώσεις,συνθέτοντας όταν επιβάλλεται για το κοινό καλό. Είναι χρέος μας, να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό περιβάλλον, ώστε ο κάθε πολίτης που θέλει να είναι ενεργός και τη φύσει ελκύεται από την ενασχόληση με τα κοινά, να νοιώθει τιμή και δέος για την εκλογή του είτε βρίσκεται στη διοίκηση είτε στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.Τα πρόσωπα που πρότεινα είναι:
Η Δέσποινα Ιλανίδου-Βίλλιου που άφησε μια τεράστια παρακαταθήκη με το κοινωνικό της έργο και όχι μόνο και θα λείψει από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, μα κυρίως θα είναι αισθητή η απουσία της στους Σερραίους.
Ο Ilias Gotsis που αποτελεί ο ίδιος μια μεταρρύθμιση από μόνος του χρόνια τώρα, προσφέροντας και διεκδικώντας συνεχώς .
Ο Στέφανος Φωτιάδης,ένας καταρτισμένος αυτοδιοικητικός και όχι μόνο.
Ο Antonis Georgoulas που ειχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί του για 9 μήνες σε κοινή επιτροπή και ήδη μας λείπει ο μεστός πολιτικός λόγος του και οι καίριες παρεμβάσεις του.
Ο Βασιλης Παπαβασιλειου που υποστήριξε πολιτικές για 20 χρόνια και πλέον για την ενίσχυση του τόπου μας.
Ο Παύλος Καρυπίδης και ο Stergios Galanis Στέργιος Γαλάνης,ενεργές φυσιογνωμίες,που δυστυχώς θα απουσιάσουν και αυτές από το νέο διοικητικό σχήμα. Προφανώς ξεχνάω ενδεχομένως κάποιους,ωστόσο το ψήφισμα αυτό πιστεύω θα λειτουργήσει υποκινητικά στους ενεργούς αυτοδιοικητικούς που παραμένουμε και κατ΄επέκταση στους νεοεκλεγέντες που θα έρθουν, ώστε να εντείνουμε όλοι τις προσπάθειες για αποτελεσματικό έργο.
Να καταφέρουμε να προσελκύσουμε τους καλύτερους και τους ικανότερους, αντάξιους συνεχιστές τους ...Μόνο τότε θα έχουμε κερδίσει ως κοινωνία! Αυτό θα ειναι η καλύτερη "μεταρρύθμιση" μετακαλλικρατικά.
2.Να αποδοθεί "εύφημος μνεία" στους εργαζόμενους της Κεδη Σερρών και του ΟΠΑΚΠΑ, γιατί η νέα πραγματικότητα θα είναι δύσκολη με την κατάργησή τους μέσα στο 2024.Τους ανθρώπους αυτούς, που έβαλαν πλάτη χρόνια τώρα με υπεράνθρωπες προσπάθειες,για να λύσουν προβλήματα που δημιουργεί η γραφειοκρατία της κεντρικής διοίκησης στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των ΟΤΑ Α Βαθμού. Τους φορείς με τους άξιους εργαζόμενους, που άδικα πολλάκις χαρακτηρίστηκαν "πλυντήρια" επιλύοντας διοικητικές παθογένειες ετών.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την Κα Δέσποινα Ιλανίδου-Βίλλιου,που αποτελεί ενα ιστορικό κεφάλαιο για τον τόπο μας,για την τιμή που μου έκανε να αναφερθεί στο έργο της Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας και την προτροπή της να διατηρηθεί,να συνεχιστεί και να μεγενθυνθεί από τους επόμενους.
Καλές γιορτές σε όλους με υγεία.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.