Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Συμπτώματα έπαρσης σε κάποιους αυτοδιοικητικούς

 


 

 Αναφερθήκαμε, με άλλες αφορμές, στην ευτυχή συγκυρία που υπήρξε στη θητεία κάποιων αιρετών αρχόντων του τόπου μας.

«Ευθυγράμμιση των πλανητών» ονομάσαμε την ευνοϊκή  σύμπτωση να κληθούν, Νεοδημοκράτες οι ίδιοι, να διοικήσουν στο νομό Σερρών με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και υπουργό Υποδομών  τον Κώστα Καραμανλή, μόνιμο αρωγό τους σε ότι σημαντικό έγινε ή δρομολογήθηκε στο νομό.

Ενώ αυτά είναι τα γεγονότα, κάποιοι τοπικοί ηγέτες δείχνουν να θέλουν να τα προσπεράσουν, προκειμένου να φουσκώσουν, αλαζονικά, το εγώ τους. Ακούσαμε, π.χ., προχθές αυτοδιοικητικό άνδρα να περηφανεύεται ότι όταν υπάρχουν ώριμες μελέτες και προγραμματισμός έργων δεν μπορεί, η όποια κυβέρνηση, παρά να τα χρηματοδοτήσει.

Οποία έπαρση αλλά  και έμμεση μομφή σε προκατόχους τους, οι οποίοι είχαν έτοιμες πάμπολλες μελέτες αλλά είχαν την ατυχία να διοικούν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – η οποία είχε τα δικά της, γνωστά, κριτήρια στην χρηματοδότηση περιοχών και φορέων.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε αυτά τα «φουσκωμένα παγώνια» να κυβερνούν με τις παραπάνω, δυσμενείς συνθήκες. Αλλά, για καλή τους τύχη, και η νέα τους θητεία θα διανυθεί με κυβέρνηση Ν.Δ.

Οφείλουν, τουλάχιστον, να μακαρίζουν την τύχη τους και να μην παρασύρονται σε αυτάρεσκη αλαζονεία.

Δ.Ν.

 https://sertharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.