Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Σιντικής : Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι της δημοτικής αρχής του Γ. Τάτσιου

 





Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Το νέο δημοτικό σχήμα ,  το μοντέλο της διοίκησης του, καθώς και όλες τις άμεσες προτεραιότητες του ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Σιντικής Γεώργιος Τάτσιος το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου.

Προσδιόρισε ότι βασικοί άξονες της πολιτικής που θα εφαρμόσει η δημοτική του αρχή θα είναι η ενέργεια, η Γεωθερμία, ο τουρισμός,  και η Κοινωνική Πολιτική.

Για την ενέργεια είπε ότι ο Δήμος θα αναζητήσει προγράμματα που θα   χρηματοδοτήσουν επενδύσεις ανάπτυξης μικροηλεκτρικών εργοστασίων που μπορούν να δημιουργηθούν  στα βουνά αφού υπάρχουν κάθετα ποτάμια που έχουν την  ανάλογη ορμή και την ποσότητα νερού.

Για την  Γεωθερμία είπε  ότι τα αποτελέσματα του ΙΓΜΕ είναι θετικά και η δημοτική αρχή θα κινηθεί στην κατεύθυνση- διαδικασία  προσέλκυσης επενδυτών  ώστε   εδάφη που ανήκουν στην αποκεντρωμένη διοίκηση και μπορούν  αξιοποιήσουν με την δημιουργία  θερμοκηπίων , ή άλλων  μονάδων  που μπορούν να καλλιεργήσουν φυτά.

Η Ηλιακή ενέργεια είπε  είναι στα πλάνα της δημοτικής αρχής θα είναι  η αξιοποίηση κάθε προγράμματος που υπάρχει για τους ΟΤΑ.

Το βάρος στον τουρισμό

Για τον τουρισμό είπε εκτός από αντιδήμαρχο, εντεταλμένο σύμβουλο θα υπάρξει και ειδικός συνεργάτης ο οποίος θα ασχολείται με τον συντονισμό των ενεργειών

Αυτό θα γίνει υποστήριξε  ώστε να επιτευχθεί υψηλή πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες που υπάρχουν στο Δήμο και οι οποίες  διαθέτουν  640 κλίνες( αν είναι δυνατόν να υπάρχει  πληρότητα 100% όλο το χρόνο).

Αναγνώρισε ότι είναι δύσκολος στόχος άλλα θα καταγραφούν όλα τα δεδομένα σε συνεργασία με ξενοδόχους και επαγγελματίες του τουρισμού, θα καταγραφούν οι πληρότητες των ξενοδοχείων το 2022 και 2023 και θα τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι ώστε οι πληρότητες να ανεβούν   και στο τέλος της πενταετίας να λέμε ότι ο τουρισμός είναι η βαρειά Βιομηχανία του Δήμου Σιντικής.

Υποστήριξε  ότι η  κοινωνική αλληλεγγύη- είναι σε βρεφικό επίπεδο.

Και για αυτό τον λόγο  ο δήμος  Σιντικής θέλει  να μιμηθεί ο δήμους – ΟΤΑ που διαπρέπουν. Για τον λόγο αυτό  έχει ζητηθεί η βοήθεια ανθρώπων που υπηρετούν σε αυτές τις υπηρεσίες ώστε να αποκτηθεί τεχνογνωσία

Στόχος να εφαρμοστεί το κοινωνικό συσσίτιο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Ανακοίνωσε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της βοήθειας οικογενειών  θα φέρουν στον κόσμο ενδεχομένως με εφάπαξ επιδότηση για τη γέννηση κάθε παιδιού.

Το σχήμα και η δομή του

Ο δήμαρχος Σιντικής Γ. Τάτσιος νωρίτερα  υποστήριξε ότι η Αλλαγή στο Δήμο Σιντικής θα επιτευχθεί μέσα από την οργάνωση, την τοποθέτηση ανθρώπων και θέσεων ευθύνης που θα είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του Δήμου.

Ανακοίνωσε ότι γενικός γραμματέας του Δήμου θα είναι ο Στ. Φωτιάδης, ένας άνθρωπος έμπειρος, που ήταν μέσα στην Αυτοδιοίκηση πάντα και  έχει καταγράψει πολλά χιλιόμετρα.

Εκτίμησε ότι θα προσφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια που θα γίνει από ένα πλήρως ανανεωμένο σχήμα δεδομένου ότι  11 από τους 15 μέλη της παράταξης του είναι νέα πρόσωπα . Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ειδικά στην αρχή – λόγω απειρίας προφανώς των δημοτικών συμβούλων- η συμβολή του  Στ. Φωτιάδη με την εμπειρία του θα είναι πολύ σημαντική.

Οι αντιδήμαρχοι

Ακολούθως ο δήμαρχος Γ. Τάτσιος  ανακοίνωσε το δημοτικό Σχήμα

Προτεινόμενη πρόεδρος του Δ.Σ. θα είναι η Αθανασία Αγγελίδου η οποία υπήρξε πρόεδρος της Τ.Κ. Σιδηροκάστρου τέσσερα χρόνια.

Προτεινόμενη πρόεδρος στην ΔΕΥΑΣΙ θα είναι ο Γρηγόριος Κωνσταντινάκης.

 Στις οκτώ αντιδημαρχίες

Οι έμπειροι αντιδήμαρχοι είναι τέσσερις:

Αντιδήμαρχος Οικονομικών Διοίκησης και Προγραμματισμού  θα είναι ο Αθανάσιος Μελαδίνης ο οποίος υπηρέτησε ως αντιδήμαρχος από το 2014 εως το 2019 αντιδήμαρχος Οικονομικών με μεγάλη επιτυχία.

Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων – Υποδομών και Ενέργειας  θα είναι ο Ιωάννης Δήμου.

Στη αντιδημαρχία αυτή υπάρχει ο πυλώνας της ενέργειας στον οποίο επενδύει η δημοτική αρχή. Είναι ένας τομέας που εφόσον πετύχουμε τους στόχους μας, ο δημότης θα δεί μεγάλη διαφορά στα τιμολόγια του ρεύματος.

Αντιδήμαρχος Πράσινου- Καθαριότητας και ποιότητας ζωής θα είναι ο Ευστάθιος Ζαπρίδης. Είναι ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός που έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα την καθημερινότητα του πολίτη.

Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας και αδέσποτων Ζωών θα είναι ο Βασίλης Τσαβλίδης, πρόεδρος μέχρι πρότεινος της κοινότητας Αχλαδοχωρίου.

Γνωρίζει ανέφερε τι σημαίνει να είσαι αποκλεισμένος γιατί ζεί σε απομακρυσμένη περιοχή .

Ο δήμαρχος Σιντικής  ανακοίνωσε  επίσης ότι θα εφαρμόσει πρόγραμμα που θα ονομάζεται «Κανένα αδέσποτο». Αυτό σημαίνει στειρώσεις, περισυλλογή, υιοθεσίες.

Αντιδήμαρχος  Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού θα είναι ο Διονυσία Ζήκα. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και ποιήτρια, άνθρωπος των γραμμάτων και των τεχνών.

Πιστεύω ότι είναι μοναδική στο είδος της και θα πάει πολύ καλά.

Αντιδήμαρχος Αλληλεγγύης και Προαγωγής Υγείας  θα είναι ο γιατρός μας  Ηλίας Παντούσας.

Αντιδήμαρχος Γεωργίας και Κτηνοτροφίας  θα είναι ο  Φώτιος Πάππος.

Στην αντιδημαρχία θα δώσουμε μεγάλη έμφαση. Θέλουμε οι άνθρωποι της αγροτικής παραγωγής να έχουν όλα τα εφόδια, δρόμους, νερό, ρεύμα.

Αντιδήμαρχος Τουρισμού, επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης θα είναι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στον τομέα αυτό έχουμε πολλά να επενδύσουμε. Ο τουρισμός  στην περιοχή μας δίνει μεγάλες δυνατότητες.

Θα υπάρχει επιτροπή( μία από τις δέκα που θα συστήσουμε)

Θα αποτελείται από επιχειρηματίες του τουρισμού και ανθρώπους που δεν είχαν βήμα για να μπορέσουν να εκφράσουν απόψεις και να συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων.

Επιτροπές θα υπάρξουν για τα αδέσποτα, τον αθλητισμό, πολιτισμό, παιδεία, τουρισμό, επιχειρηματικότητα, την γεωργία, την κτηνοτροφία την κοινωνική αλληλεγγύη και την πολιτική προστασία.

Σε κάθε επιτροπή εκτός από τον πρόεδρο θα συμμετέχουν από 10 έως 15 μέλη τα οποία συμμετέχουν στην γνωμοδότηση στην δημοτική επιτροπή και το Δ.Σ. και θα τροφοδοτούν με πληροφορίες και γνώση τους αντίστοιχους αντιδημάρχους.

 

Για την Σιντική ΔΑΕ  και τα σχέδια για τα Λουτρά

Ερωτηθείς για τα πλάνα του για τη Σιντική ΔΑΕ είπε ότι στόχος είναι η αναβάθμιση της  και φορέας ανάπτυξης του Δήμου.

“ Η Γεωθερμία, τα υδροηλεκτρικά, η ηλιακή ενέργεια, θα ενταχθούν στη Σιντική ΔΑΕ και θα γίνει προσπάθεια αποπληρωμής των χρεών της που δεν γνωρίζουμε ποιο είναι.

Για τα Λουτρά Σιδηροκάστρου στόχος είναι η δημιουργία πέντε Αστέρων ξενοδοχείου και να βρουν δουλειά χιλιάδες συμπολίτες. μας.

Να αξιοποιηθεί η Θερμαλία Πηγή, να γίνει ενδεχομένως ένα κέντρο αποκατάστασης που μπορούν να απασχοληθούν πολλοί άνθρωποι.

Θα  δούμε τι συμβαίνει με το ιδιοκτησιακό  και με ποιο τρόπο θα μπορεί να γίνει μία προκήρυξη αντάξια του πλούτου που υπάρχει, αφού οι ιαματικές πηγές είναι κάτι δυσεύρετο και ωφέλιμο για μία περιοχή ώστε να αξιοποιηθεί τουριστικά.

Αν τα καταφέρουμε τα Λουτρά θα αποτελέσουν τη κινητήρια δύναμη όσον αφορά την οικονομία”.

Ο δήμαρχος Σιντικής ανακοίνωσε ότι λόγω της αποχώρησης – λόγω συνταξιοδότησης- του νομικού συμβούλου του Δήμου Σιντικής, η νομική κάλυψη -τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο εως ότου υπάρξει πρόσληψη- θα ανατεθεί στο Δικηγορικό Γραφείο του κ. Παρηγόρη ο οποίος με συνεργάτες του που έχουν εμπειρία σε θέματα δημόσιας διοίκησης και τοπικής Αυτοδιοίκησης νομίζω ότι θα δώσουμε λύσεις σε πολλά θέματα και θα βαδίσουμε εκ του ασφαλούς με προτεραιότητα, το πώς θα γίνει η εκκαθάριση στα Λουτρά, να δούμε ποια είναι τα χρέη, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να πάμε σε έναν διαγωνισμό ο όποιος θα αποτελέσει  την κινητήριο δύναμης της οικονομίας της περιοχής.

Σε πρώτη φάση θα προσπαθήσουμε οι επιλογές μας στα Λουτρά  να μην χρεώνουν τους Δημότες και στη συνέχεια να πάμε σε ένα διαγωνισμό επ ωφέλεια του Δήμου Σιντικής.”.

 

https://sertharros.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.