Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Σέρρες: Ανοίγει από τη Δευτέρα 18/12 το Κολυμβητήριο

 




Από τη Δευτέρα (18/12) αναμένεται η επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου Σερρών μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών, όπως  ανακοίνωσε σήμερα από την ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Νυχτοπάτης.

Το μοναδικό κολυμβητήριο της πόλης ήταν κλειστό τέσσερις ολόκληρους μήνες με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις για τους συλλόγους κολύμβησης  και τους αθλητές τους αλλά και για τους πολίτες που έκαναν χρήση της «ώρας κοινού» για την εκγύμνασή τους αλλά και για λόγους αποκατάστασης προβλημάτων υγείας .

Ο κ. Νυχτοπάτης είπε πως έχει αποφασισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει στη συνέχεια και μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου.


Αυτοψία για την καταλληλότητα

Ήδη προ ημερών επισκέφθηκε το κολυμβητήριο  η επιτροπή αδειοδότησης για την καταλληλότητα αθλητικών εγκαταστάσεων και πραγματοποίησαν αυτοψία στους χώρους των εγκαταστάσεων του, μετά τις εργασίες που έγιναν. 

Ο πρόεδρος της επιτροπής Χαράλαμπος Χορταράς μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα του κολυμβητηρίου, τόνισε ότι δεν υπάρχει  επικινδυνότητα, τέτοια που να αποκλείει τη λειτουργία του και η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα. «Μετά από τη συνεδρίαση της επιτροπής σχετικά με την αδειοδότηση του κολυμβητηρίου Σερρών, αποφασίσαμε να εισηγηθούμε το άνοιγμα στον Αντιπεριφερειάρχη μέχρι τις 31.07.2024. Ήταν ομόφωνη η απόφαση. Η εικόνα που αντικρίσαμε στο κολυμβητήριο ήταν αρκετά καλή και για αυτό είναι θετική και η εισήγηση μας. Παρεμβάσεις θα γίνουν σε βάθος χρόνου. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου θα αποφασίσει τι άλλα έργα θα γίνουν στο κολυμβητήριο χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία του. Είναι έργα που έχουν επισημανθεί , έχουν καταγραφεί κι έχουν δρομολογηθεί από το Δήμο».

Η επιτροπή ετοίμασε την εισήγηση, η οποία θα υπογραφεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και από τη Δευτέρα αναμένεται να επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο.

 

https://www.ertnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.