Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Γιάννης Μυλόπουλος : Έγκλημα στον ποταμό Αγγίτη

 


 

Για έγκλημα στον ποταμό Αγγίτη κάνει λόγο ο πρώην υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικης Μακεδονίας κ Γιάννης Μυλόπουλος .Με αφορμή τα αντιπλημμυρικά έργα που γίνονται 

Διαβάστε τι έγραψε ο κ Μυλόπουλος

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΑΓΓΙΤΗ ΤΗΣ ΠΕ ΣΕΡΡΩΝ
Ή αλλιώς
ΠΩΣ Η ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ
Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της.
Για όσα δεν λέει σας ενημερώνω, όπως ενημερωθήκαμε κι εμείς στην παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» από ενεργούς πολίτες και φορείς της περιοχής που ενδιαφέρθηκαν και αντιδρούν στο έγκλημα.
1. Η αντιπλημμυρική προστασία του ποταμού Αγγίτη στο ύψος του σταθμού Αγγίστα, όπου και το ιστορικό γεφύρι, χαρακτηρίστηκε το 2020, τρία χρόνια πριν, σαν επείγον έργο.
2. Το… επείγον έργο καθαρισμού και διεύρυνσης της κοίτης του Αγγίτη, σε μήκος όμως μόλις 1,5 χιλιομέτρου, εγκρίθηκε με πίστωση 300.000 ευρώ με ρυθμούς χελώνας.
3. Το έργο που χαρακτηρίστηκε ως επείγον το 2020 και έκανε τρία και βάλε χρόνια να εγκριθεί και να ξεκινήσει να εκτελείται, δεν συνοδεύτηκε από περιβαλλοντική μελέτη. Προφανώς λόγω του… επείγοντος χαρακτήρα του.
4. Το… επείγον αντιπλημμυρικό έργο ξεκίνησε τελικά φέτος το Νοέμβριο. Για όσους γνωρίζουν, τα αντιπλημμυρικά έργα, για ευνόητους λόγους, ξεκινούν την ξηρή και όχι την υγρή περίοδο.
5. Πρώτη προτεραιότητα του εργολάβου, ήταν το κόψιμο των αιωνόβιων πλατανιών παρόχθια του ποταμού.
Σε μήκος όμως 6 χιλιομέτρων και όχι 1,5, όπως είναι η πρόβλεψη της μελέτης. (Γιατί άραγε;)
6. Τα κομμένα πλατάνια πουλήθηκαν σαν ξυλεία στο εμπόριο.
7. Τα υπολείμματα της κοπής των δέντρων, κλαδιά, ξύλα κλπ, ρίχτηκαν μέσα στο ποτάμι, φράσσοντας την κοίτη του στο ύψος του τοξωτού γεφυριού. Απειλώντας το με πλημμύρα στην πρώτη βροχή.
8. Τα… επείγοντα έργα καθαρισμού και διάνοιξης της κοίτης του Αγγίτη, προφανώς θα περιμένουν πρώτα να πλημμυρίσει το ποτάμι από τα υπολείμματα των κομμένων δέντρων και μετά να ξεκινήσουν. Το μόνο επείγον τελικά ήταν η κοπή των αιωνόβιων πλατανιών.
Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και με αυτά θα παλαίψουμε μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο στο εξής.
Σας περιμένουμε όλες και όλους το Σάββατο 18/11 στις 11.00´, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, στη βίλα Αλλατίνη (Βας. Όλγας 198) στην πρώτη Γενική Συνέλευση της παράταξης για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.