Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Η διαπίστωση της ημέρας : Ρημαδιο

 


 

 

 

 Νέο πρόβλημα στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων .Πλέον η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο ειναι :

ρημαδιό ουδέτερο

  • (προφορικό) χαρακτηρισμός πραγμάτων που έχουν ρημάξει ή καταστραφεί

 

 Η επιστολη του κ Κουφοτόλη

Από τον κ. Νικόλαο Απ. Κουφοτόλη (νεοεκλεγέντα Δημοτικό Σύμβουλο Σερρών με την παράταξη «ΕΝΤΟΣ» της νέας Δημάρχου Βαρβάρας Μητλιάγκα) λάβαμε την παρακάτω επιστολή, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της  ΣΙΡΙΣ, Ακαδημίας Αθλημάτων Υγρού Στίβου, που αναφέρεται στα προβλήματα του Κολυμβητηρίου της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, συν ένα ακόμη που προέκυψε από την χθεσινή κακοκαιρία, όπου ξηλώθηκαν τα ασφαλτόπανα που προστάτευαν την στέγη του κολυμβητηρίου και …προσγειώθηκαν στον παρακείμενο παιδότοπο προκαλώντας, ΕΥΤΥΧΩΣ, μονο υλικές ζημιές!!!

Αναλυτικά στην επιστολή ο κ.Κουφοτόλης αναφέρει: 

Τέλη Αυγούστου  με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής πληροφορηθήκαμε ότι κατά τη διάρκεια των προβλεπόμενων ετήσιων εργασιών συντήρησης, κρίθηκε αναγκαίο να πραγματοποιηθούν και κάποιες πρόσθετες εργασίες στο χώρο της πισίνας  ενώ ακολούθησε στα μέσα Σεπτεμβρίου και ανακοίνωση αθλητικού σωματείου από την οποία επίσης πληροφορηθήκαμε, ότι η δημοτική αρχή κίνησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλεπόταν για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Παρά τις κατά καιρούς ανέξοδες δηλώσεις, περί ανοίγματος του Δημοτικού Κολυμβητηρίου  και σε απάντηση γιατί επιτέλους δεν παραδίδεται σε χρήση το μοναδικό Κλειστό κολυμβητήριο του Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, πληροφορηθήκαμε πως δεν έχει άδεια λειτουργίας.

Γατσιος Κουφωτολης 1700416169055

Η προσωρινή άδεια λειτουργίας που είχε χορηγηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, ίσχυε έως 31 Ιουλίου 2023.

Δηλαδή, ανεξάρτητα με το θέμα της δεξαμενής το Κολυμβητήριο δεν θα λειτουργούσε, μιας και θα έπρεπε να είχε …. «σφραγιστεί» από τις 1η Αυγούστου 2023.

Στο όνομα των εκατοντάδων άστεγων κολυμβητών/πρωταθλητών των αθλητικών σωματείων που ξενιτεύονται αθλητικά, στην μη έναρξη του μαθήματος του αντικειμένου της κολύμβησης για τα Δημοτικά Σχολεία, αλλά και τους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών, ας υποστηρίξουμε ότι ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις που είχαν σημειωθεί στις παρατηρήσεις της προσωρινής άδειας.

Αναμένεται σύντομα η Επιτροπή Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων (Π.Ε. Σερρών) να πραγματοποιήσει το σχετικό έλεγχο.

Τώρα γιατί όλες αυτές οι ενέργειες που ακολούθησαν, γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν πριν από τη λήξη της προσωρινής άδειας λειτουργίας από τον Δήμο Σερρών, ώστε ο επανέλεγχος να πραγματοποιηθεί (όπως όριζε η προσωρινή άδεια λειτουργίας του 2022)  έως τις 20 Ιουλίου 2023, σε εφαρμογή του άρθρου 5 του ν. 4470/2017. Οι απαντήσεις όπως και για άλλα εξίσου σοβαρά που αγγίζουν το μέλλον του υγρού στίβου στις Σέρρες, θα αναζητηθούν στα αρμόδια όργανα διοίκησης. (Αίτημα ελέγχου κατατέθηκε στην επιτροπή αδειοδότησης τελικά στις 24 Αυγούστου 2023)

Σε συνάντηση μου, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της ΣΙΡΙΣ Ακαδημίας Αθλημάτων Υγρού Στίβου με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ φίλο κ. Ι. Γάτσιο, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, υπήρξε πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και στις ενέργειες, βάση των χρονοδιαγραμμάτων, που θα ακολουθήσουν.

Σε ένα υποχρηματοδοτούμενο Αθλητικό Οργανισμό, σε σχέση με αυτά που έχει να αντιμετωπίσει, η ΣΙΡΙΣ Ακαδημία Αθλημάτων Υγρού στίβου, επαναβεβαίωσε τη βούληση της να συνεισφέρει οικονομικά ακόμη και περισσότερο από ότι της αναλογεί, για τη χρήση της πισίνας, σύμφωνα με παλαιότερες αποφάσεις του ΟΠΑΚΠΑ και τα σχετικά απαντητικά  έγγραφα της Ακαδημίας που ακολούθησαν.

Η έκδοση προσωρινής άδειας λειτουργίας, απαιτεί να καλυφθούν οι προϋποθέσεις, μεταξύ των άλλων βεβαιωμένης στατικής επάρκειας, πυρασφάλειας και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.  (ΑΔΑ: ΨΕ0Κ7ΛΛ-32Γ)

Χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας των εγκαταστάσεων για τους αθλητές, προπονητές, εργαζόμενους και επισκέπτες του Κολυμβητηρίου Σερρών βρισκόμαστε σε αναμονή της σχετικής απόφασης της αρμόδιας επιτροπής.

20231119 Δημοτικό Κολυμβητήριο

Δυστυχώς μετά τα χθεσινά καιρικά φαινόμενα, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος από τα ασφαλτόπανα που προστάτευαν (υγρομόνωση) την ταράτσα του Κολυμβητηρίου,  ε ν ό ς    κ α κ ο ύ   μ ύ ρ ι α    έ π ο ν τ α ι….

Κουφοτόλης Α. Νικόλαος

Αντιπρόεδρος  ΣΙΡΙΣ, Ακαδημίας Αθλημάτων Υγρού Στίβου

 https://www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.