Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

3ο βραβείο στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό-Ποντιακός Ελληνισμός για το 1ο Δ.Σ Ηράκλειας

 


 

Σημαντική διάκριση του 1ου 12/Θ Δημοτικού Σχολείου Ηράκλειας , απέσπασε το 3 ο βραβείο στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό-Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον -στην κατηγορία της
πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. - Βραβεύτηκε στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή ο3/11/2023.
Υπό την καθοδήγηση της δραστήριας εκπαιδευτικού μας, κυρίας Κεσισλικλή Αικατερίνης, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας , με προθυμία και φιλότιμο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, 2022-23 συμμετείχαν
στον 7o Διεθνή Διαγωνισμό και πέτυχαν να αποσπάσουν την Τρίτη θέση με το παραμύθι «Ταξίδι στον Πόντο», που έγραψαν , με πολύ μεράκι , φαντασία και κατάθεση ψυχής .
Η ιστορική μνήμη για να επιβιώσει πρέπει να ανασύρει μνήμες και συναισθήματα. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε κι εμείς με ένα σχέδιο εργασίας για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Μιλήσαμε για τη Γενοκτονία των
Ποντίων, παρακολουθήσαμε διάφορα σχετικά ντοκιμαντέρ στο διαδίκτυο ,αναλύσαμε φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής. Στη συνέχεια και μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα γράψαμε τις σελίδες του παραμυθιού μας .
Το αποτέλεσμα της δράσης βέβαια , δεν είναι μόνο η τρίτη θέση που αποσπάσαμε στον διαγωνισμό αλλά , η διάθεση των παιδιών μας , για συμμετοχή , για συνεργασία , για έρευνα και δημιουργία .
Έμαθαν τα παιδιά μας , να δουλεύουν ομαδικά ,να διευρύνουν ορίζοντες , να βάζουν στόχους και να τους
πετυχαίνουν.
Ο 7oς διεθνής -κατά σειρά - μαθητικός διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου
Ελληνισμού  και συνδιοργανώθηκε από την   Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο
Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του
Υ.ΠΑΙ.Θ.   με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων
Εκπαιδευτικών.
Να ενημερώσουμε ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν  184 σχολικές μονάδες Α/ βάθμιας και Β/βάθμιας
εκπαίδευσης, από την Ελλάδα, 30 από την Κύπρο και άλλες 5 από την Αγγλία και τις ΗΠΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.