Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Λίμνη Κερκίνη : Με επιτυχια η Γιορτή Πουλιών

 

 
 
 
 
Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Πουλιών στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης! Επιτυχημένη και φέτος! Επιτυχημένη από την προσέλευση του κόσμου και τον ενθουσιασμό των μικρών παιδιών! Επιτυχημένη γιατί τα πουλιά ήταν παρόντα σε είδη και αριθμούς (ευτυχώς ακόμη μας αγαπάνε και μας κάνουν την τιμή να τα παρατηρήσουμε)!
 
 Ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι το συναίσθημα είναι αμφίδρομο. Ας δείξουμε όλοι μας έμπρακτα την αγάπη μας προς τη φύση και τα στοιχεία της! Ας επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με αυτή! Το έχουμε πει και το ξαναλέμε, η ευημερία μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ένα υγειές περιβάλλον, φυσικό και αστικό. Και φυσικά δεν είναι μόνο τα πουλιά! Αυτά είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα της βιοποικιλότητας!
Ευχαριστούμε όσους ήρθαν την Κυριακή. Η εικόνα από τα φοινικόπτερα, τους ροδοπελεκάνους, τις αβοκέτες, τους ερωδιούς, τις χουλιαρόπαπιες, τα σφυριχτάρια και την εντυπωσιακή εμφάνιση του θαλασσαετού ελπίζουμε να αντάμειψε την επίσκεψή !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.