Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Το ερώτημα της ημέρας : Τι λείπει από το προεκλογικό φυλλάδιο των Συμμάχων ????

 



Για όσους δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και έχουν την αίσθηση του χιούμορ και διαθέσιμο χρόνο,  τους δίνουμε τη δυνατότητα να μελετήσουν το προεκλογικό φυλλάδιο του 2019 του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη.

ΑΡΘΡΟ του Νικολάου Απ. Κουφοτόλη 
 

Κι ας πράξουν στη συνέχεια εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών ότι τους φωτίσει ο Θεός.

Εμείς, αποφασίσαμε να μελετήσουμε το φρεσκοτυπωμένο προεκλογικό… φωτογραφικό φυλλάδιο του, και να το σχολιάσουμε.

Ασχολίαστο αφήνουμε το γεγονός ότι τα περισσότερα και ουσιαστικότερά έργα που αναφέρονται, τα έχουν κληρονομήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Πέτρου Αγγελίδη.

 

Είναι πασιφανές, όλοι το αναγνωρίζουν αυτό, εκτός φυσικά τους δημοτικούς συμβούλους και πρώην μέλη της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, που προσχώρησαν στη Συμμαχία Σερραίων, και επέλεξαν το… «μάτια ερμητικά κλειστά» απαξίωσης του δικού τους έργου.

Συγκρίνοντας το τωρινό φυλλάδιο με εκείνο του 2019 επιλέξαμε να σχολιάσουμε ένα μόνο γεγονός.

Ενώ στο πρόγραμμα του 2019, του κου Αλέξανδρου Χρυσάφη, στις Αστικές αναπλάσεις με ψιλά γράμματα υπήρχε η αναφορά, ότι στοχεύουν στην έναρξη της κατασκευής του κεντρικού πάρκου των Σερρών και την μετατροπή του σε έναν πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής, εν έτη 2023, άκρα του τάφου σιωπή. Ως δια μαγείας εξαφανίστηκε το Κεντρικό Πάρκο.

Δεν αναφέρουν ούτε τα κονδύλια που υπάρχουν από το πράσινο ταμείο για τις απαλλοτριώσεις.

Στην Ελλάδα εκτός απ΄ την Δημοκρατία γεννήθηκε και το θέατρο.

Και όχι μόνο αυτό, δεν έχουν ούτε μια φωτογραφία στο φυλλάδιο τους, αποκρύβοντας το γεγονός ότι ο Δήμος Σερρών σύμφωνα πάντα με τη δήλωση του κου Αλέξανδρου Χρυσάφη, έριξε πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ για να ανακαινιστεί το δημοτικό γήπεδο.

Όπως και το γεγονός ότι επί των ημερών τους τα προβλήματα στατικότητας που υπήρχαν επιλύθηκαν.  «Θου, Κύριε, φυλακήν τώ Στόματί μου…»

Προφανώς, μέχρι να δεήσουν να απαντήσουν σε προηγούμενη παρέμβαση,  δεν σχολιάζουμε ξανά τη δήλωση του Αντιδημάρχου κου Β. Χρυσανθίδη, ότι αυτοί έφτιαξαν ως δημοτική αρχή με δαπάνες του δήμου, τις εργασίες που ήταν απαραίτητες για το δημοτικό μας γήπεδο. Ένα γήπεδο ασφαλές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ‘’Μελέτη στατικής επάρκειας – αποκατάστασης – ενίσχυσης των εγκαταστάσεων Δημοτικού Γηπέδου Σερρών ‘’ έχει παραληφθεί. Τώρα γιατί δεν δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα και ειδικά η μελέτη στατικής επάρκειας ανατολικών κερκίδων ή η μελέτη στατικής επάρκειας του μεταλλικού στεγάστρου, είναι ένα μείζον ζήτημα που οι ευθύνες αγγίζουν πολλούς.   

Άλλοι θα ασχοληθούν και με αυτές, την ώρα που πρέπει και στους χώρους που αποδίδεται η δικαιοσύνη.

Όμως ως πολίτες, όλοι έχουμε την υποχρέωση να παρέμβουμε και να εμπλακούμε. Γιατί είναι οι πολίτες που αλλάζουν τα πράγματα.

ΕΝΤΟΣ

Η Ενωτική Τοπική Συμφωνία στο σχέδιο μας για την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας αναφέρει τα εξής: Απόδοση του κεντρικού πάρκου της πόλης στο Δήμο Σερρών με παράλληλη μεταφορά του Δημοτικού Γηπέδου σε συνεργασία με την ΠΑΕ Πανσερραϊκός και την Προκήρυξη Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού.

Στις 8 Οκτωβρίου συναποφασίζουμε.

Ήρθη η ώρα να πάει στην ευχή το παλιό και όσοι το υπηρετούν.

Υ.Γ. Σχετικά με το… «όραμα» της «Συμμαχία Σερραίων» να επισημάνουμε, πως δεν επιλέχθηκε συμπληρωματικά το «αναμορφώνουμε, μετασχηματίζουμε, εξωραΐζουμε, εκσυγχρονίζουμε» αλλά το «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ», μια επίσκεψη στο Δήμο… Τρικάλων, θα ανακαλύψετε τη χρήση του πρωτότυπου!

Αφού αντιγράψανε ως όρο τη  «Συμμαχία», ακολούθησε η «έξυπνη πόλη», ήρθε η ώρα της αντιγραφής και της… «Μεταμόρφωσης»!

Είναι σημαντικό να μαθαίνεις από όλους, αλλά να μη μιμείστε κανέναν και τίποτα. Το λιοντάρι που μιμείται ένα άλλο λιοντάρι γίνεται… πίθηκος.

Νικόλαος Απ. Κουφοτόλης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σερρών με το ΕΝ.ΤΟ.Σ.  Βαρβάρα Μητλιάγκα 

 

1 σχόλιο:

  1. νικο μου μια και εισαι λαλιστατος και ανθρωπος της λε πτομεριας πες μας που εργαστικες στα χρονια της επαγγελματικης σου καριερας για να σε αξιολογησουμε...περιμενω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.