Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Π.Ε Σερρών : Οι καραμπόλες και τα ποσοστα θα κρίνουν τις έδρες

 


 

 5 είναι πλέον οι περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν από την ΠΕ Σερρών . Αλλά το ποιοι και πόσοι από κάθε μια από τις εννιά παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές θα εκλεγούν είναι ένα ερώτημα. Αφού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες .

Ο πρώτος είναι το ποσοστό της κάθε παράταξης και πόσους συμβούλους θα εκλέξει στο σύνολο της Περιφέρειας .( θυμίζουμε οτι το ελάχιστο είναι το 3% )

Ο δεύτερος είναι πόσους από τους συμβούλους θα εκλεγούν στην ΠΕ Θεσσαλονίκης .Οπου λόγω τους μεγάλου αριθμού των συμβούλων 36 οσες παρατάξεις πιάσουν το 3%  θα εκλέξουν  τουλάχιστον από 1

Στις Σέρρες εκτός της παράταξης Τζιτζικώστα καμιά άλλη παράταξη δεν θα πιάσει το εκλογικό μέτρο .Οπότε θα μπορέσουν να εκλέξουν στην β κατανομή με τα υπόλοιπα.

Από την Α Κατανομή  η παράταξη Τζιτζικώστα θα εκλέξει δυο .Οπότε οι τρεις αδιάθετες θα μοιραστούν στην Β κατανομή .

Αυτές θα  πάνε στις παρατάξεις που  ο αριθμός των ψήφων που πήραν στις Σέρρες  .Θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα τους υπόλοιπα σε επίπεδο περιφέρειας.Και να μην έχουν καλυφθεί οι θέσεις που δικαιουται από την Θεσσαλονικη

 Δινουμε παράδειγμα για να γινει κατανοητο 

Αν μια παράταξη πάρει 10% .Τότε εκλέγει 6  συμβούλους στο σύνολο της Περιφέρειας .Από τους 6 τους 4 θα τους εκλέξει στην ΠΕ Θεσσαλονικης και τους 2 σε οποιες περιφερειακες ενότητες  έχει το μεγαλύτερο υπόλοιπο  .

Σημαντικό ο επικεφαλής της παράταξης . Μπορεί να επιλέξει την ΠΕ από όπου θέλει να εκλεγεί αρκεί να εκλέγει σε αυτήν την ΠΕ σύμβουλο η παράταξη του 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.