Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Λίμνη Κερκίνη : Ευρωπαϊκή γιορτή πουλιών

 


 

 

Με πλήθος επισκεπτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι η Ευρωπαϊκή Γιορτή των πουλιών στο Ανατολικό ανάχωμα της Λίμνης Κερκίνης.

Advertisement

Διοργανωτής ήταν ο ΟΦΥΠΕΚΑ και το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε παρατήρηση πτηνών με τηλεσκόπια, διανομή πληροφοριακού υλικού και διεξαγωγή περιβαλλοντικών παιχνιδιών για τα παιδιά

Είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την φθινοπωρινή μετανάστευση των πτηνών  και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1993 σε όλη την Ευρώπη.

 Πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε πολλές χώρες, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με τον φτερωτό κόσμο των πουλιών. Οι εκδηλώσεις συντονίζονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορνιθολογικών Οργανώσεων , σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ορνιθολογικές Οργανώσεις κάθε χώρας και αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση του κοινού για το Περιβάλλον. 

 https://epiloges.tv/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.