Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Σύριζα Σερρών : Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν ?????

 





 Ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών . Οι πρώην βουλευτές   του Σύριζα κ Καρπουχτσης και Αβραμάκης  .Ο κ Καρπουχτσής με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ άλλων γράφει <<Σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Θεσσαλία….

οι τοπικές κοινωνίες έδειξαν την ανάγκη του κόσμου για αλλαγή της νοοτροπίας στην πολιτική.>>
Ο κ Αβραμάκης <<  Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Σύγχρονη Αριστερά: Με μία φωνή, συνταχθήκαμε με την πρόοδο, με τον άνθρωπο, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και χωρίς ανταλλάγματα" , για το καλό των τοπικών κοινωνιών, του λαού και της χώρας, συμπληρώνω εγώ>>
 
Δεν ξέρουμε από που πηγάζει αυτή η χαρά και οι πανηγυρισμοί των συντρόφων  .Γιατι αν δεν το κατάλαβαν σε ότι αφορά τον Σύριζα .Οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών στην ΠΕ Σερρών κατέγραψαν την πολιτική του ανυπαρξία  .
Στους 7 δήμους της ΠΕ Σερρών δεν υπήρχε ούτε ένας υποψήφιος που να προερχόταν ή να στηρίχθηκε από τον χώρο του Σύριζα .
Στις δε περιφερειακές εκλογές ο Σύριζα υπέστη συντριβή σε σχέση με τις εκλογές του 2019 .Αφου το 2019 ο εκλεκτός του Σύριζα κ Γιαννούλης στην ΠΕ ήταν 2ος ενω το 2023 ο Μυλοπουλος υποχώρησε στην 4η πίσω και από τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης . Ενω σε αριθμό ψήφων υπήρξε απώλεια της τάξης του 51% .Από 11.702 ψήφους το 2019 υποχώρησε στις 5752 το 2023.

Εκτος και αν οι σύντροφοι χαίρονται για την επιτυχια του ΠΑΣΟΚ που και άνοδο είχε στις περιφερειακες εκλογές .Και είχε υποψηφιους που προέρχονται από το χώρο του σε 4 δήμους ???
 
 
 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ
 
Ο λαός χθες στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τιμώρησε την αλαζονεία, την απληστία και τους εκβιασμούς της εξουσίας. Χθες υπέστη μία σημαντική ρωγμή η μονοκρατορία του Μητσοτάκη και ηττήθηκε ο νεποτισμός και η οικογενειοκρατία.
Χθες έχασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ που ήθελαν και πάλι μπλε όλο τον εκλογικό χάρτη της χώρας. Χθες τιμωρήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης για την αλαζονεία και το ήθος της εξουσίας, για την κακοδιαχείρηση και την κατασπατάληση των πόρων σε περίπατους (περίδρομους).Χθές ηττήθηκε ο Αγοραστός γιατι θεωρούσε δεδομένη την επανεκλογή του με την στήριξη της ΝΔ , ενώ δεν έκανε τίποτα για την θωράκιση της Θεσσαλίας με αντιπλυμμηρικά έργα και έργα υποδομής μετά τον Ιανό, με αποτέλεσμα η περιφέρεια της Θεσσαλίας και ο κάμπος να πλυμμηρίσουν ξανά. Χθες τιμωρήθηκαν οι λογικές και οι εκβιασμοί των κυβερνητικών στελέχων, οι οποίοι εκφόβιζαν και απειλούσαν τους πολίτες πως αν δεν ψηφίσουν σωστά και δεν εκλέξουν τους φίλα προσκείμενους στη κυβέρνηση της ΝΔ υποψήφιους δημάρχους, δεν θα εκταμιευτούν τα κονδύλια από τον προϋπολογισμό και τους ευρωπαϊκούς πόρους για να γίνουν τα απαραίτητα έργα που απαιτούνταν στις περιοχές τους.
Χθές η συμπόρευση και η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων έδειξε το δρόμο για την επομενη μέρα.Για να επιτευχθεί όμως η πολυποθητη πολιτική αλλαγή απαιτείται η απαραίτητη σύνθεση και συνεργασία μεταξύ των προοδευτικων δυνάμεων σε προγραμματική βάση και σε βάθος χρόνου, ώστε στις ευρωεκλογές να έχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα που θα ανοίγει το δρόμο για την προοδευτική διακυβέρνηση.
Δεν υπάρχει χώρος για αλαζονικές συμπεριφορές στελεχών της μείζονος ή της ελλάσονος αντιπολίτευσης που θα στειλουν το λάθος μήνυμα στην κοινωνία.Η συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε και δεδομένη. .Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και η αλήθεια είναι πως μπορεί να την επιβάλλε μόνο η εκλογική και κομματική βάση των δύο κομμάτων με δεδομένο πως σε ηγετικό επίπεδο υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και αντιδράσεις και στα δύο στρατόπεδα , προσωπικά πιστεύω πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Ανδρουλάκης δεν θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση για τους δικούς του μικροκοπολιτικούς και προσωπικούς λόγους.
Το παράδειγμα της συνεργασίας Δούκα-Ζαχαριάδη στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο δημο της Αθήνας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το μπούσουλα, με δεδομένο πως μόνος ο Σύριζα ή μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς δυνάμεων και να νικήσουν τον Μητσοτάκη και την ΝΔ.
Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή της δήλωσης του Προέδρου του Συριζα-ΠΣ συν. Στέφανου Κασσελάκη, χθες το βράδυ:
"Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους και διεφθαρμένους.
Πριν από τον πρώτο γύρο είπα αυτό που δεν έχει πει κανένας αρχηγός κόμματος ποτέ. Στον δεύτερο γύρο, θα στηρίξουμε κάθε προοδευτικό υποψήφιο. Την περασμένη Κυριακή το επανέλαβα με πάθος. Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Σύγχρονη Αριστερά: Με μία φωνή, συνταχθήκαμε με την πρόοδο, με τον άνθρωπο, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και χωρίς ανταλλάγματα" , για το καλό των τοπικών κοινωνιών, του λαού και της χώρας, συμπληρώνω εγώ.

 


 

2 σχόλια:

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.