Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Σέρρες : 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτωτισμού

 




Η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, διοργανώνει το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτωτισμού στο αγώνισμα Ακριβείας προσγειώσεων (Accuracy Landings), και τον Περιφερειακό Αγώνα Κύπελλο Αλεξιπτωτισμού Μακεδονίας και προσκαλεί όλα τα σωματεία -μέλη της με ενασχόληση στο αεράθλημα του Αλεξιπτωτισμού Ελευθέρας Πτώσεως, να λάβουν μέρος σε αυτούς.


Και οι δύο αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Αεροδρόμιο Χορτερού Σιντικής Σερρών το Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 (με εναλλακτικές ημερομηνίες σε περίπτωση αναβολής λόγω καιρού στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2023). Οι αγώνες προσμετρούν στην αξιολόγηση των σωματείων για το 2023.

Τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος με αθλητές τους, στους εν λόγω αγώνες, καλούνται να στείλουν συμπληρωμένα τα σχετικά έντυπα που επισυνάπτονται στην Γραμματεία της ΕΛΑΟ το αργότερο έως την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 15:30.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα σωματεία που δεν έχουν ακόμα μπει στο Μητρώο της ΓΓΑ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αθλητών τους μόνο στον Περιφερειακό αγώνα Κυπέλλου Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα σωματεία που είναι στο Μητρώο μπορούν να δηλώσουν αθλητές και στους δύο αγώνες ή σε όποιον από τους δύο επιθυμούν.

Συμμετοχές πέραν της παραπάνω ημερομηνίας και ώρας δεν θα γίνουν δεκτές.

Ακολουθούν όλες οι σχετικές πληροφορίες για τους αγώνες :
Αγώνας:
31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτωτισμού Ελεύθερης Πτώσης στο αγώνισμα Ακριβείας προσγειώσεων (Accuracy Landings FAI ) – ατομικό και ομαδικό και Περιφερειακός Αγώνας Κύπελλο Αλεξιπτωτισμού Μακεδονίας στο αγώνισμα Ακριβείας προσγειώσεων (Accuracy Landings) – ατομικό και ομαδικό.

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αθλητών που είναι δυνατόν να δηλώσει το κάθε σωματείο.

Σύμφωνα με τη Γενική Προκήρυξη Αγώνων Αγωνιστικής Περιόδου 2023 της ΕΛΑΟ για να διεξαχθούν οι αγώνες, θα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή και να είναι παρόντες στον χώρο των αγώνων τουλάχιστον 6 αθλητές από 2 τουλάχιστον σωματεία της ΕΛΑΟ.

Αθλητής συμπεριλαμβάνεται στην κατάταξη μόνον εφόσον αγωνιστεί, έστω και αν βαθμολογηθεί με το ελάχιστο αποτέλεσμα.

Πρόγραμμα:
Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023
09:00 – 09:30: Άφιξη αγωνιζομένων
09:30 – 10:00: Σεμινάριο Κριτών, Αγωνιζομένων
10:00 – 16:30: Άλματα αγώνων

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023
09:30 – 16:30: Άλματα αγώνων
16:30 – 18:00: Υποβολή ενστάσεων
18:00 – 19:00: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων, απονομή επάθλων, τελετή λήξης

Σε περίπτωση περάτωσης των αγώνων νωρίτερα, το πρόγραμμα συμπτύσσεται για την αναχώρηση των αγωνιζομένων.

Οργανωτής είναι Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία. Την επίβλεψη των αγώνων έχει η Επιτροπή Αλεξιπτωτισμού, η οποία έχει εξασφαλίσει την χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού (στρώμα προσγειώσεων, ηλεκτρονικός στόχος κλπ.)

Εκτέλεση:
Η εκτέλεση των αγώνων θα γίνει από τα σωματεία ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και την ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΣΕΡΡΩΝ

Τόπος διεξαγωγής:
Αεροδρόμιο Χορτερού Σερρών.

Τα ονόματα των μελών της Ελλανοδίκου Επιτροπής, του Αλυτάρχη καθώς και των κριτών θα ανακοινωθούν στο 2ο Ενημερωτικό Δελτίο.

Κάθε αθλητής πρέπει :

  • να είναι εγγεγραμμένος στο αθλητικό μητρώο της ΕΛΑΟ
  • να είναι κάτοχος Ελληνικού Πτυχίου Αλεξιπτωτισμού σε ισχύ
  • να παρουσιάσει στην διάρκεια του σεμιναρίου Κριτών-Αγωνιζομένων το αθλητικό δελτίο που εκδίδει η ΕΛΑΟ και την Κάρτα Υγείας Αθλητή σε ισχύ.

Κάθε σωματείο εκτός από τους αθλητές, οφείλει να δηλώσει και τον Αρχηγό Ομάδας. Αρχηγός Ομάδας είναι δυνατόν να είναι και αθλητής που συμμετέχει στους αγώνες.
Είναι δυνατόν να λάβουν μέρος και αθλητές των σωματείων που υπάγονται στην Κυπριακή Αεραθλητική Ομοσπονδία στα πλαίσια της διακρατικής αθλητικής συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με:

  • τους κανονισμούς Αγώνων της FAI ISC Sporting Code – Section 5 (Accuracy Landings)
  • Τον ισχύοντα Κανονισμό της ΕΛ.Α.Ο. / Κανονισμός Αγώνων Αλεξιπτωτισμού στο αγώνισμα της Ακρίβειας προσγειώσεων.
  • Τον Κανονισμό Εσωτερικών Διοργανώσεων της ΕΛΑΟ
  • Τον Κανονισμό Anti-doping της ΕΛΑΟ

Θα απονεμηθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές τόσο του 31ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου Αλεξιπτωτισμού Μακεδονίας

Η τελετή απονομής θα γίνει μετά το τέλος της διεξαγωγής του αγώνα.

Το δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε αγώνα για κάθε αθλητή θα ανακοινωθεί πριν την λήξη υποβολής των συμμετοχών. Για τους Κριτές δεν απαιτείται υποβολή δικαιώματος συμμετοχής. Το δικαίωμα συμμετοχής καλύπτει τα έξοδα της διοργάνωσης (έπαθλα, έξοδα κριτών, ferry flights, μηχανικοί υποστήριξης α/φών, Ασθενοφόρο-Ιατρό, Πυροσβεστικό όχημα, ΕΟΚΑΝ κ.α.). Δεν καλύπτει το κόστος των αλμάτων του αγώνα. Το κόστος και ο αριθμός των αλμάτων θα ανακοινωθούν στο 2ο Ενημερωτικό δελτίο.

Το δικαίωμα της συμμετοχής θα πρέπει καταβληθεί στον λογαριασμό της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, στην Τράπεζα Alpha (Αρ. λογαριασμού ΙΒΑΝ GR74-0140- 2350-2350-0200-2003-256), έως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023.

Είναι δυνατόν να υποβληθεί ένσταση σύμφωνα με τους αγωνιστικούς κανονισμούς. Η ένσταση για να συζητηθεί θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το ποσό € 50 το οποίο θα επιστραφεί στο σωματείο, σε περίπτωση που η ένσταση του γίνει δεκτή.

Η ένσταση είναι δυνατόν να υποβληθεί μόνο από τον αρχηγό της ομάδας συμμετέχοντος σωματείου. Στην ένσταση πρέπει να γίνεται αναφορά στο άρθρο/άρθρα του κανονισμού το οποίο/τα οποία παραβιάστηκε/παραβιάστηκαν.

α. Οι ενστάσεις για το αποτέλεσμα του αγώνος μπορούν να υποβληθούν μέχρι και 30’ από την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων.

β. Οι ενστάσεις όσον αφορά τα άλματα κατά την διάρκεια του αγώνος πρέπει να υποβληθούν αμέσως μετά την προσγείωση του ενιστάμενου αθλητού.

γ. Επαναλήψεις αλμάτων για λόγους εμπλοκής ή δυσλειτουργίας του αλεξιπτώτου του αθλητού δεν είναι δυνατόν να γίνουν.

δ. Η εκδίκαση των ενστάσεων από τους αγωνοδίκες θα γίνεται άμεσα και η απόφαση θα είναι τελεσίδικη.

Το ντόπιγκ αλλοιώνει την γνησιότητα του αποτελέσματος και της προσπάθειας των αθλητών, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών, αλλά και την ασφάλεια πτήσεων – ρίψεων του ιδίου και των συναθλητών του, είναι αντίθετο στις θεμελιώδεις αρχές του Ολυμπισμού, του “εύ αγωνίζεσθε”, της ιατρικής ηθικής, και απαγορεύεται.

Η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία εναρμονιζόμενη με της διατάξεις του άρθρου 128 του Αθλητικού Νόμου Ν2725/99 και των τροποποιήσεων αυτού, δύναται να εφαρμόσει έλεγχο απαγορευμένων ουσιών σε συνεργασία με τον ΕΟΚΑΝ (Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ).

Κατάλογο απαγορευμένων ουσιών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΚΑΝ

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είναι δυνατόν να επικοινωνείτε με fax 210 9649 547 ή email elaoinfo@elao.gr Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 θα αποσταλεί το 2ο Ενημερωτικό Δελτίο σε όσα σωματεία έχουν ήδη δηλώσει εμπρόθεσμα συμμετοχή αθλητών τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.