Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Το ερώτημα της ημέρας : Θα τολμήσουν να απαντήσουν ???

 

 

Ποιος, πως και πότε, πλήρωσε για τα έργα στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών

Λόγια του αέρα….

Τι ανέφερε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Metropolis ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης;

Ότι ο δήμος έριξε πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ για να ανακαινιστεί το δημοτικό μας γήπεδο και ότι πλέον είναι ασφαλές, καθώς τα υφιστάμενα προβλήματα στατικότητας έχουν λυθεί (αλήθεια πως το ξερει αφου η μελέτη δεν εχει ολοκληρωθεί και είναι να παραδοθεί τον Νοέμβριο;;;). Και μέσα στο “άγχος” της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης και του αποτελέσματος της, ανέφερε ότι η ΠΑΕ Πανσερραϊκός έκανε παρεμβάσεις για την βελτίωση των χώρων, αλλά δεν γνωρίζει πόσα χρήματα ακριβώς διέθεσαν από την ΠΑΕ γιανα φθάσουμε στο αίσιο τέλος.

Σύμφωνα ωστόσο με τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Β Χρυσανθίδη (αλήθεια, ο αντιδήμαρχος έργων, υποδομών και μελετών τι έχει να σχολιάσει;) «Αυτό που θα δουν σήμερα οι φίλαθλοί μας το ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, αυτή είναι πραγματικότητα ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΆΠΟΙΟΥΣ ΕΊΤΕ ΌΧΙ’»

 

Και κάθε λογικά σκεπτόμενος συμπολίτης μας θα αναρωτηθεί:

  •  Είναι σε θέση ο Δήμαρχος να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που να αποδεικνύουν το που και πως δαπανήθηκαν ‘τα πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ’;
  •  Πως είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο ‘ιδιοκτήτης’ Δήμαρχος , πόσα χρήματα διατέθηκαν από την ΠΑΕ Πανσερραϊκός στο δημοτικό γήπεδο του, αλλά και να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα αυτής της δημόσιας παραδοχής του και των ευθυνών που προκύπτουν από αυτή;

Και την ίδια ώρα να ακολουθεί ο αντιδήμαρχος λέγοντας ότι αυτό που είδαν χθες οι φίλαθλοι φτιάχτηκε από τη Δημοτική Αρχή με τις δαπάνες του Δήμου.

Μπορείς έξυπνα να μιλάς, όμως καλύτερα είναι έξυπνα να σιωπάς…

Προφανώς αν ισχύουν τα όσα υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος, ότι όλα τα χρηματοδότησε ο Δήμος Σερρών και όχι η ΠΑΕ, τότε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός κ. Τάσος Καζίας, πρέπει να ψεύδεται, γιατί ο ίδιος είχε δημόσια τοποθετηθεί ότι η ΠΑΕ θα χρηματοδοτήσει όλα τα αναγκαία έργα, όπως και έπραξε, προκειμένου να διεξαχθούν οι ΕΝΤΟΣ έδρας αγώνες της ομάδας κανονικά (το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι έγινε στην… Τούμπα).

Τελικά ποιος πλήρωσε και πόσο για τα έργα;

Στην υπόθεση εργασίας της χρηματοδότησης των έργων από το Δήμο Σερρών, προφανώς Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος είναι σε θέση να ενημερώσουν για τις αποφάσεις που πάρθηκαν, από ποιους κωδικούς και με ποιο ποσό, ποιος συνέταξε τις μελέτες, ποιος τις ενέκρινε όλες τις μελέτες,  ποιος υλοποίησε τα έργα, τις εργασίες και τις προμήθειες για την ανακατασκευή και την καλή λειτουργία του γηπέδου και των εγκαταστάσεων, ποιοι είναι οι εργολάβοι και οι προμηθευτές, ποιος είχε την επίβλεψη των εργασιών που γινόταν και γίνονται κ.ο.κ. και να μην αναφέρουμε τίποτα τα τιμολόγια.

Αναμένουμε τις απαντήσεις και τα στοιχεία.

Θα πρέπει επίσης να απαντηθεί ποια είναι τα ποσά που δαπάνησε η ΠΑΕ για τις εργασίες και ειδικά πως θα εξοφληθούν.

Δεν τολμούμε καν να σκεφτούμε ποιος υπηρεσιακός παράγοντας θα νομιμοποιήσει εκ των υστέρων όλα αυτά και τι θα ακολουθήσει.

Τώρα που συνειδητοποιήσαμε ποιοι ψεύδονται

Αντί επιλόγου…

Θα τολμήσουν να απαντήσουν;

Κουφοτολης Α. Νικόλαος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος   

Δήμου Σερρών 

ΕΝΤΟΣ    Ενωτική Τοπική Συμφωνία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.