Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Δήμος Ηράκλειας : Δράση ευαισθητοποίησης του πληθυσμού που κατοικεί στους δύο καταυλισμούς Ρομά στην σημαντικότητα της εκπαίδευσης

 


 
 
 
 
Στις 13-9-2023 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους πολίτες που κατοικούν στους καταυλισμούς Ηράκλειας και Ποντισμενου. 
 
Στόχος της επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού που κατοικεί στους δύο καταυλισμούς Ρομά στην σημαντικότητα της εκπαίδευσης των ανηλίκων, η ενημέρωση για τις νομικές συνέπειες στους γονείς οι οποίοι δεν μεριμνούν για την φοίτηση των ανηλίκων τέκνων, όπως επίσης και η υποστήριξη και ενδυνάμωση του γονεικου ρόλου κατά τη διάρκεια της φοίτησης των παιδιών τους στο σχολείο. 
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εντός του καταυλισμού Ηράκλειας παρουσία Δημάρχου Ηράκλειας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν:
 
η Ομάδα Δράσης για την Υποστήριξη της Κοινωνικής Ένταξης και Ενδυναμωσης Κοινοτήτων Ρομά Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ( κα Κάππου Α. Οικονομολόγος, κα Αναστασιάδη Ι./ Κοινωνιολόγος, κα Δήμου Μ./ Διαμελοβητρια, κα Καλπαζιδου Γ./ Εκπαιδευτικός, κος Τσιακαλος Γ. / Νομικός) η Επιμελήτρια Ανηλίκων Πρωτοδικείου Σερρών και Χατζηβασιλείου Ελένη, Διαμεσολαβητής Ρομά κος Ρουμπος Ιωάννης. 
 
Από την Εκπαίδευση συμμετείχαν:
 
Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ Σερρων, κος Σανδραβελης Άγγελος
από το Γυμνάσιο: κος Διευθυντής Γυμνασίου Ηράκλειας κος Βαφειδης Κ.
Από τα Δημοτικά: η κα Διευθύντρια 2ου Δημοτικού Ηράκλειας κα Κωνσταντίνου Κ., ο κος Διευθυντής 1ου Δημοτικού σχολείου Ηράκλειας Ταουσανης Ν. και ο κος Διευθυντής Ποντισμενου κος Σουτζιδης Χρ.
Στα πλαίσια αυτά και με σκοπό την περαιτέρω κινητοποίηση της συγκεκριμένης ευάλωτης κοινωνικής ομάδας σε ότι αφορά τη φοίτηση στα σχολεία, αλλά και τη μείωση της διαρροής στην εκπαίδευση, αποφασίστηκε η διοργάνωση της " Γιορτής για την Εκπαίδευση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.