Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Δήμος Ηράκλειας : Στο ίδιο έργο θεατές

 


 

 

 Κόντρα του προέδρου της ΔΕΥΑ Ηράκλειας κ Τζήκα με τον πρώην αντιπρόεδρο της επιχείρησης κ Μπουντράκη . Με αφορμή τα όσα κατήγγειλε ο κ Τζηκας μετά τα υβριστικά και συκοφαντικά για το πρόσωπο του τρικακια που πετάχθηκαν στην περιοχή της Ηράκλειας .

Φαίνεται και αυτές οι εκλογές στον δήμο Ηράκλειας όπως και του 2019 θα γίνουν στην σκιά των ελλειμμάτων της επιχείρησης

Διαβάστε την δήλωση Τζήκα και την απάντηση Μπουντράκη

Δημήτρης Τζήκας
" Ενημερώνω τους Δημότες μας ότι αυτός που πέταξε κ συνεχίζει να πετάει στους δρόμους τα συκοφαντικά και προσβλητικά φυλλάδια εις βάρος μου, ταυτοποιήθηκε και είναι ο Πατσάκας Χρήστος- Κεραμοποιία.
✓Κατεθεσα νέα μήνυση κ σήμερα εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση και τον ψάχνει η αστυνομία κ κρύβεται για να γλυτώσει το αυτοφορο.
✓Ενημερωτικά σας λέω ότι απαιτούσε από τότε που ανέλαβα την προεδρία να του εξοφλήσω τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ ,που είχε κόψει με την προηγούμενη Δημοτική αρχή, οφειλές δηλαδή για τις οποίες δεν υπάρχουν αποφάσεις του ΔΣ, ούτε παραλαβή εργασιών από τους αρμόδιους υπαλλήλους της ΔΕΥΑ Ηράκλειας και τα τιμολόγια αυτά είναι στον έλεγχο και ελέγχονται για την νομιμότητα τους.
✓Δεν γνωρίζει κανείς που έκανε εργασίες ο συγκεκριμένος"κύριος" με το σκαπτικό του μηχάνημα και διάφορα άλλα τιμολόγια και δεν νομιμοποιούμαστε να τα πληρώσουμε, θα είχαμε ποινικές ευθύνες .Οφείλουμε να ενεργούμε σύμφωνα με τον νόμο και εγώ και η Δντρια μας.
✓Δεχομασταν συνεχώς απειλές αλλά δεν υποκυψαμε ούτε πρόκειται να υποκύψω στις αθλιοτητες του συγκεκριμένου κυρίου.Οτι λέει ο νόμος.
✓Να σημειώσω ότι από τα 470.000€ οφειλές που παραλάβαμε από τους προηγούμενους(εκτός από 1,5 εκατ. προς ΔΕΗ) τα 400.000€ ευρώ έχουν εξοφληθεί διότι ήταν νόμιμα κ υπήρχαν αποφάσεις.
✓ Προφανώς κάποιοι του υπόσχονται ότι αν έρθει άλλη δημοτική αρχή θα τα πληρωθεί. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Δημήτρης Τζήκας "
 
 
Α Π Α Ν Τ Η Τ Ι Κ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η  ΜΠΟΥΝΤΡΑΚΗ
Κύριε Τζήκα,
Μακάρι να είχατε βγει εσείς στα τοπικά κανάλια για να ενημερώσετε και να καρπωθείτε, όπως αναφέρετε, την στιγμιαία δόξα. Δυστυχώς απαιτούνται γνώσεις, επάρκεια και κυρίως θάρρος, προκειμένου να αναλάβετε ακόμη και την προσωπική ευθύνη από τους ποινικούς κινδύνους που εγκυμονεί μια σοβαρή επώνυμη καταγγελία.
Μακάρι να είχατε τοποθετηθεί στις 29 Οκτωβρίου 2019, ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηράκλειας και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο και να είχατε ζητήσει να αποδοθούν οι βαριές διαχειριστικές ευθύνες.
Μακάρι να είχατε προτείνει την παραίτηση του Διευθυντή της Επιχείρησης, διότι η απομάκρυνσή του ήταν αυτονόητη προϋπόθεση για να αλλάξει η ΔΕΥΑ Ηράκλειας σελίδα.
Μακάρι να είχατε απαντήσει στις επιστολές μου, σχετικά με τις ενέργειες στην κατεύθυνση είσπραξης των διαπιστωμένων χρεών του ασυνεπή Δήμου Ηράκλειας προς την Επιχείρηση.
Ευτυχώς αντιληφθήκατε την πρότασή μου, ως οικονομολόγος, ότι η πρώτη ενέργεια που έπρεπε να γίνει ήταν ο λογιστικός έλεγχος των ισολογισμών της επιχείρησης και η διαπίστωση της οικονομικής κατάστασής της.
Είμαι υποχρεωμένος να σας υπενθυμίσω ότι η ΔΕΥΑ Ηράκλειας λειτουργεί ανταποδοτικά, με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια και τα έσοδα της προέρχονται αποκλειστικά από τις υπηρεσίες που παρέχει προς τους πολίτες.
Είμαι υποχρεωμένος να σας υπενθυμίσω ότι οι εκάστοτε διοικούντες θα πρέπει να λειτουργούν και να αποφασίζουν με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ, και να μην συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει αύριο.
Σε ό,τι αφορά τη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος είμαι απόλυτος.
Μακάρι να μην ήσασταν θεατής, γιατί δυστυχώς ως Πρόεδρος οι προτάσεις που είχατε κάνει από την ανάληψη των καθηκόντων σας, είχαν να κάνουν κυρίως με τις απολαβές σας.
Εσείς εισηγηθήκατε στις 18 Οκτωβρίου 2019 στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Ηράκλειας την μηνιαία αποζημίωσή σας με το ποσό των 1.200€ και στη συνέχεια ζητήσατε αύξηση στο ύψος των 1.710€ μηνιαίως.
Και μάλιστα χωρίς να έχει ελεγχθεί η νομιμότητα καταβολής ή μή της αποζημίωσης σας ως Πρόεδρος.
Η δικαίωσή μου σε ό,τι με αφορά και με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι τις προτάσεις μου για την εξυγίανση της Επιχείρησης τις ασπάστηκε και τις ακολούθησε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι καλοπροαίρετοι είναι σε θέση να αντιληφθούν εκείνους που οι δημόσιες πράξεις τους και τα πεπραγμένα τους αποδεικνύουν την αλήθεια.
Επέλεξα, όπως είχα κάθε δικαίωμα, να συμπορευτώ στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με τον συνδυασμό ‘’ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ’’ με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη. Τον εμπιστεύομαι.
Η επιλογή μου αυτή θα κριθεί από τους πολίτες και μόνο από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.