Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τον πρόεδρο η συζήτηση για τον Γραμματέα

 




Στο επίκεντρο η πρόταση του Διονύση Τεμπονέρα -την παρουσίασε χθες το iEidiseis- να εκλέγεται ο Γραμματέας από το Συνέδριο του κόμματος και όχι από την Κεντρική Επιτροπή που εκλέγεται σήμερα. Να έχει, δηλαδή, μεγαλύτερη ισχύ έναντι του (της) Προέδρου, αφού θα εκλέγεται από ένα ευρύτατο σώμα, όπως είναι το Συνέδριο!

Ορισμένοι στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι με αυτή την πρόταση επιδιώκεται να "ψαλιδιστεί" όποιος εκλεγεί πρόεδρος από τα μέλη του κόμματος, κάτι που όμως δύσκολα θα συμβεί, αφού ο νέος αρχηγός θα μπορεί να επιβάλλει (αλλοίμονο αν σε ένα κόμμα που θέλει να ξανακυβερνήσει γινόταν διαφορετικά) τον Γραμματέα με τον οποίο μπορεί να συνεργαστεί!

Advertisement

Άλλοι διαβλέπουν πίσω από την πρόταση Τεμπονέρα πρόθεση να διεκδικήσει τη θέση του Γραμματέα ο ίδιος! Πρόταση που μάλλον τον αδικεί, καθώς αρνήθηκε πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είναι βουλευτής Επικρατείας, αλλά και να είναι υποψήφιος για πρόεδρος!

Για μια τρίτη ομάδα στελεχών ο Διονύσης Τεμπονέρας επιδιώκει να είναι ο μεθεπόμενος αρχηγός του κόμματος, χτίζοντας από τώρα το ηγετικό του προφίλ!

Ανεξαρτήτως, πάντως, της πρότασης Τεμπονέρα, κάποιοι στην Κουμουνδούρου δείχνουν να έχουν πάρει απόφαση να περιορίσουν τα φτερά του προσώπου που θα εκλεγεί αρχηγός σε λίγες μέρες στο Συνέδριο του Νοεμβρίου.

Όποιος και αν εκλεγεί, αν το επιτρέψει θα είναι άξιος της μοίρας του!

Β.Σκ. 

 https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.