Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Δημήτρης Καριπίδης: Σύντομα η περιοχή μας θα έχει στη διάθεσή της ένα ακόμη LEADER

 


 

 

Η ΑΝΕΣΕΡ πέρασε με επιτυχία την Α’ Φάση της αξιολόγησης των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την επιλογή της Υπο-παρέμβασης Π3-77-4.1 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ (ΣΣ ΚΑΠ).

Με Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη ύστερα από συνεργασία με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης

Στόχος της πρόσκλησης είναι η επιλογή και υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων για το σύνολο των αγροτικών περιοχών της χώρας. Ειδικότερα, βάσει του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ και της αριθ. πρ. 2545/10.10.2022 (ΦΕΚ 5361/Β΄/2022) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στόχος είναι η επιλογή 50 τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης, οι οποίες θα καλύπτουν το σύνολο της χώρας με εξαίρεση τα αστικά κέντρα αυτής.

Τα τοπικά προγράμματα LEADER αποτελούν ένα από τα αποτελεσματικότερα μέσα αντιμετώπισης των προβλημάτων και των αναγκών του αγροτικού χώρου μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους τοπικούς φορείς.

Συνολικά υποβλήθηκαν 51 προτάσεις οι οποίες και εξετάστηκαν ως προς την τήρηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Οι προτάσεις οι οποίες πληρούν τους όρους επιλεξιμότητας, μεταξύ αυτών και της ΑΝΕΣΕΡ, έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, της οποίας καταληκτική ημερομηνία είναι η 12η Ιουλίου 2023.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού. Σε περίπτωση μη κάλυψης του συνόλου των αγροτικών περιοχών της χώρας από την παρούσα πρόσκληση η διαδικασία δύναται να επαναληφθεί για τις περιοχές αυτές.

Η Απόφαση έχει αναρτηθεί στο www.agrotikianaptixi.gr και είναι διαθέσιμη εδώ.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΑΝΕΣΕΡ Δημήτρης Καριπίδης αναφέρει:
Συνεπής στις δεσμεύσεις μας, στις 10 Ιουνίου κατατέθηκε από την ΑΝ.Ε.ΣΕΡ Α.Ε ο φάκελος Α στο πλαίσιο της πρόσκλησης «ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π3-77-4.1 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ LEADER (ΤΑΠΤοΚ – ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ)» ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 2023-2027 (ΝΕΟ LEADER 2023-2027).

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης ανακοίνωσε την επιτυχή υποβολή του φακέλου της α΄ φάσης και της δικής μας πρότασης.

Με πολύ κόπο και μεράκι προετοιμάζεται η υποβολή του φακέλου β με καταληκτική ημερομηνία την 12η Ιουλίου.

Ως πρόεδρος της ΑΝ.ΕΣΕΡ δεσμεύομαι ότι και αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία και πολύ σύντομα η περιοχή μας θα έχει στη διάθεσή της ένα ακόμη LEADER .

Ο Πρόεδρος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ Α.Ε
Δημήτριος Καριπίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Κ.Μ

2 σχόλια:

  1. Μπράβο σε αυτο το παιδί! Καμία σχέση με τους αλλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεπής (!) στις δεσμεύσεις μας...Καλά πήγε και αυτό. Μορφωμένος ο γιος του Τάσου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.