Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

«Κλείδωσε» το debate των υποψηφίων στον ΣΥΡΙΖΑ για μετά την 3η Σεπτέμβρη

 




Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση στην Κουμουνδούρου μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία των δύο γραμματέων του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη.

Αποφάσισαν ότι η εκλογική διαδικασία θα είναι ίδια με αυτή της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα. Για τη διεξαγωγή debate μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου, Νίκου Παππά, Στέφανου Τζουμάκα, Ευκλείδη Τσακαλώτου, το ζήτημα της ημερομηνίας παραμένει ανοιχτό. Οι περισσότεροι διεκδικητές εκτιμούν ότι η πραγματοποίηση του πρέπει να λάβει χώρα μετά την 3η Σεπτεμβρίου όπου θα διεξαχθεί το διαρκές συνέδριο.

Ο Νίκος Παππάς πρότεινε και δεύτερο debate πριν το συνέδριο. Ωστόσο, οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι εξέφρασαν προβληματισμούς καθώς σε περίπτωση που υπάρξει και πέμπτος υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε εκ των πραγμάτων θα αποκλειστεί από το δεύτερο debate. Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι θα πάρουν τις οριστικές αποφάσεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

Advertisement

Επίσης, με στόχο τη ανάδειξη της εκλογής του νέου προέδρου και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως μεγάλο πολιτικό γεγονός, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει κεντρική καμπάνια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη συμμετοχή των μελών στις εσωκομματικές διαδικασίες, στα τέλη Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι μέχρι και το Διαρκές Συνέδριο η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων παραμένει ανοιχτή. Η πλευρά του Ν. Παππά κατανόησε τον συγκεκριμένο προβληματισμό. Δικαίωμα ψήφου έχουν και όσοι προσέλθουν να εγγραφούν ακόμη και ανήμερα της εκλογής, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.