Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Δήμος Σερρών : Πρόσβαση στο δίκτυο φυσικού αερίου ζητούν κάτοικοι των οδών Ρωμανού και Ορφέως

 


 

Με ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Σερρών κάτοικοι των  οδών Ρωμανού και Ορφέως , ζητούν από τον δήμο να μην βάζει εμπόδια στην επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου επί των συγκεκριμένων οδών

 Η επιστολη

Αξιότιμε κε δήμαρχε, μετά από συνάντηση που είχε επιτροπή κατοίκων- δημοτών κατοικούντων επί των οδών Ρωμανού και Ορφέως προκειμένου να μην εμποδίζεται από σας η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου επί των συγκεκριμένων οδών, ζητούμε:


Την εφαρμογή «των νόμων και κ
ανόνων» που έχουν ισχύσει σε όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν αλλά και πρόκειται να γίνουν από διάφορες εταιρείες (ηλεκτρισμού, θέρμανσης, τηλεφωνίας, ύδρευσης κλπ), επί των οδών της πόλης των Σερρών και γενικότερα όλης της Ελλάδας, δηλαδή αποκατάσταση του μέρους της οδού το οποίο καταστρέφεται και όχι την πλήρη αποκατάσταση όπως ζητάτε της οδού Ρωμανού επειδή ασφαλτοστρώθηκε πέρσι, όπου επιθυμούμε να γίνει διάνοιξη.


Η απαίτησή σας αυτή κε δήμαρχε μάς εμποδίζει να έχουμε πρόσβαση σε φτηνή μορφή ενέργειας (κάποιοι δεν έχουν καθόλου) στις οικίες μας, κάτι για το οποίο τρέχουν προγράμματα της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε. 

Υπήρξαν προγράμματα με υψηλό ποσοστό επιδότησης όπως η αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών (κλιματιστικά, ψυγεία, καταψύκτες), αντικατάσταση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα από ηλιακό,
εγκατάσταση φωτοβολταικών στις στέγες για οικιακή κατανάλωση και πρόσφατα ξεκίνησε νέο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΣ’ ΟΙΚΟΝ» το οποίο λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπου αρκετοί από μας επιθυμούμε να ενταχθούμε. 

Σε λίγο καιρό κε δήμαρχε δεν θα μπορούμε να μεταβιβάσουμε ή να ενοικιάσουμε κατοικίες μας που δεν θα είναι ενεργειακά αναβαθμισμένες.


Κύριε δήμαρχε με τη στάσης αυτή πέραν των άλλων στέκεστε εμπόδιο στα σχέδια της Ε.Ε και της ελληνικής κυβέρνησης για φτηνή μορφή ενέργειας και ελπίζουμε στην απόσυρσή της ούτως ώστε να γίνει η διάνοιξη τμήματος της οδού Ρωμανού (από Αρχιεπισκόπου Μακαρίου μέχρι Ορφέως, περίπου 200 μέτρα), προκειμένου να επιτευχθεί η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις οδούς Ρωμανού και Ορφέως.

Επισυνάπτεται πίνακας με υπογραφή εκατόν ένα (101) κατοίκων- δημοτών αιτούντων των παραπάνω οδών με τις υπογραφές τους».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.