Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Σέρρες : «Εφυγε» από τη ζωή ο Στράτος Τζιτζιγιάννης

 


 

 

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

«Εφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Στράτος Τζιτζιγιάννης το πρωί  της Πέμπτης 20 Ιουλίου. Η καρδιά του δεν άντεξε, άφησε την τελευταία του πνοή στη Θεσσαλονίκη. Εδώ και πολλά χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας με αξιοπρέπεια και πολύ δύναμη.

Η εξόδιος ακολουθία  για τον Στράτο Τζιτζιγιάννη θα ψαλλεί  την Παρασκευή 21 Ιουλίου και ώρα 5.30  στον Μητροπολιτικό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών και ακολούθως θα γίνει η ταφή του  στο Α΄κοιμητήριο Σερρών.

Αγαπητός στη σερραϊκή κοινωνία , πετυχημένος επαγγελματίας με πολιτική και κοινωνική δράση.  Ηταν άνθρωπος  της καλής παρέας,  φιλότιμος , τον διέκρινε το λεπτό χιούμορ ενώ εκτός από την ακαδημαϊκή είχε και κοινωνική μόρφωση.

Ο Στράτος Τζιτζιγιάννης γεννήθηκε το 1956. Ήταν γιός του γνωστού  και φημισμένου Σερραίου Ζαχαροπλάστη Γιάννη Τζιτζιγιάννη. Αποφοίτησε από το Β’  Γυμνάσιο Σερρών και σπούδασε αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία. Ακολούθως μετεκπαιδεύτηκε στο τμήμα τεχνικής της πολεοδομίας του Ινστιτούτου μηχανικής του Πολυτεχνείου του Μιλάνου.

Μετά το πέρας των σπουδών του εγκαταστάθηκε στις Σέρρες όπου έζησε και εργάστηκε ως αρχιτέκτονας μηχανικός και εργολάβος δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

Έκτισε πολλές οικοδομές στις Σέρρες ενώ  μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του  για τα νεοκλασικά κτίρια και την διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Είχε αγοράσει και είχε κηρύξει διατηρητέο το ξενοδοχείο «Μάζεστικ» με πρόθεση την αναστήλωση του.

Η επαγγελματική του δραστηριότητα επεκτάθηκε με την δημιουργία πρότυπης οικολογικής μονάδας παραγωγής βιοοργανικών λιπασμάτων από την ανακύκλωση ζωικών αποβλήτων.

Διετέλεσε μέλος του ΤΕΕ, του συλλόγου εργοληπτών Σερρών, μέλος του πανελληνίου Συλλόγου  αρχιτεκτόνων από την κεντρική Μακεδονία και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Μεσογειακής Αρχιτεκτονικής.

Μεγάλη ήταν και η κοινωνική του προσφορά ως αιρετό μέλος του Δ.Σ. του Φυσιολατρικού Συλλόγου Χρυσοπηγής.

Αξιόλογη  ήταν και η πολιτική του δράση.

Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Ν. Σερρών  με την «Πολιτική Ανοιξη» στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου του 1993, ενώ την επόμενη χρονιά( 1994) υπήρξε υποφήφιος δήμαρχος Σερρών με τον συνδυασμό  «Πνοή στα Σέρρας»

Ο Στράτος Τζιτζιγιάννης δημιούργησε οικογένεια με την Ελένη Πέντση με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Γιάννη και τον Βασίλη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 

Σ.Σ. Η φωτογραφία είναι απο το αρχείο του δημοσιογράφου Δημήτρη Νάτσιου και την προεκλογική περίοδο των Δημοτικών εκλογών του 1994.

 

https://sertharros.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.