Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Δήμος Σερρών : Ουδείς ασχολείται πραγματικά με τις απευθείας αναθέσεις

 


 

 

 

 Στην εκπομπή της Μαρίας Νάβαλη  στο ΔΙΚΤΥΟ φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Σερρών κ Σπύρος Μισιρλης. Ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις απευθείας αναθέσεις .Μάλιστα ο κ Μισιρλης άνοιξε το θέμα χωρίς να ερωτηθεί  κάτι που επεσήμανε η δημοσιογράφος. Τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος ¨¨ξεγύμνωσαν ¨¨ την αντιπολίτευση . Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος  ο δήμαρχος έχει παραχωρήσει το δικαίωμα υπογραφής στους αντιδημάρχους .Σε ότι αφορά το τμήμα προμηθειών που προΐσταται ο ίδιος σε ένα σύνολο δαπανών 10 εκατ ευρω, το 1,6 έγινε με την διαδικασία  των απευθείας αναθέσεων . Και από δω αρχίζουν τα ωραία,  μόνο ο αείμνηστος κ Θόδωρος Αραμπατζης τόνισε ο κ Μισιρλης ζητούσε ενημέρωση για κάθε απευθείας ανάθεση και έλεγχε αν η όλη διαδικασία γινόταν ως έπρεπε. Από κει και μετά ουδείς ασχολείται με την ουσία του θέματος και ζητά διευκρινήσεις ή περαιτέρω εξηγήσεις .

Αυτά είναι τα δύσκολα κ αντιδήμαρχε γιατι απαιτούν χρόνο και δουλειά και δεν κερδίζουν επικοινωνιακά   , ενω με ένα δελτίο τύπου και δυο τσιτατα και ειδικά σε ένα θέμα που ¨΄γαργαλάει ¨΄ το φιλοθεάμον κοινό κερδιζουν και το μονολεπτο της δημοσιότητας

2 σχόλια:

  1. Αυτά είναι εξυπνάδες.
    Εάν από το ποσό του 1.600.000 ευρώ που είναι οι απευθείας αναθέσεις, κάτι που εμείς αμφισβητούμε, έπαιρνε μία έκπτωση της τάξης του 25% που είναι εφικτό, θα είχε κέρδος προς τον Δήμο άρα και προς τους Δημότες που θα ανέρχονταν στα 400.000 ευρώ.
    Αν ο αντιδήμαρχος είναι τόσο large με ξένα χρήματα....ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα με ενδιαφέρει πάντως κ. Μυσιρλή. Ειδικά όταν οι απευθείας αναθέσεις γίνονται σε ημέτερους και οι τιμές δεν είναι ακριβώς τιμές αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.