Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Σέρρες : Τα τραπεζοκαθίσματα έρχονται - Αλλα κανεις δεν παίρνει θέση


 

 

 

 

Με νέα ανοιχτή επιστολή τρία μέλη του τοπικού συμβουλίου Σερρών .Επανέρχονται για το θέμα της κανονιστικής που ανοίγει τον δρόμο για την επαναφορά των τραπεζοκαθισμάτων στην Κων/νου Καραμανλη . Οπως αναφέρουν<< Ποτέ δεν τοποθετηθήκαμε υπέρ ή κατά της χρήσης από τους επαγγελματίες εστίασης των κοινόχρηστων χώρων επί της οδού Κων.Καραμανλή.>> .

 

Ενώ θέτουν εκ νέου μια σειρά ερωτημάτων προς την δημοτική αρχή . Με το ερώτημα βέβαια να παραμένει ( υπέρ ή κατά  της κανονιστικής  ) αναπάντητο 

 

 

Σχετικά με τη Γνωμοδότηση για τον Κανονισμό χρήσης κοινοχρήστων χώρων της οδού Κων.Καραμανλή.

Επειδή διαπιστώσαμε ότι από κάποιους συμπολίτες μας παρερμηνεύτηκε η δήλωση μας αναφορικά με την παραπάνω γνωμοδότη, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Ποτέ δεν τοποθετηθήκαμε υπέρ ή κατά της χρήσης από τους επαγγελματίες εστίασης των κοινόχρηστων χώρων επί της οδού Κων.Καραμανλή.

Στη δήλωσή μας, η κριτική που ασκήσαμε αφορά στη δεδομένη χρονική στιγμή που μας ζητείται να γνωμοδοτήσουμε (Παρασκευή βράδυ, τέλη Ιουλίου,τέλος της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου, Αποσπασματική αντιμετώπιση του θέματος εφόσον η γνωμοδότηση δεν αφορά ολόκληρη την πόλη, μη γνωμοδότηση άλλων φορέων).

Πιστεύουμε ότι η παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων της πόλης πρέπει να αποσκοπεί στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής των παραχωρούμενων χώρων καθώς και στην προάσπιση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας. Για αυτούς τους λόγους αλλά και για να είμαστε ξεκάθαροι ως προς τη θέση μας ώστε να επιτελέσουμε με ευσυνειδησία το έργο μας ως αιρετοί εκπρόσωποι των συμπολιτών μας απαιτούμε από τον Δήμαρχο:

1.  Να προβεί σε δημόσια τοποθέτηση ενώπιον των Σερραίων για την ειλικρινή του θέση που αφορά τη χρήση από τους επαγγελματίες εστίασης των κοινόχρηστων χώρων επί της οδού Κων.Καραμανλή

2.Να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

Είναι αυτός και η παράταξή του υπέρ ή κατά της χρήσης των κοινόχρηστων χώρων επί της οδού Κων.Καραμανλή και με ποιους όρους ; 

Έχει συναντηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Αστυνομία, Πυροσβεστική Σωματείο Επαγγελματιών Εστίασης…..κτλ.) και ποια η θέση όλων αυτών των φορέων; Κατατέθηκαν επίσημα τυχόν  προτάσεις νομοτεχνικών βελτιώσεων και ποιές ήταν αυτές ; 

Πόσος χρόνος απαιτείται ώστε να ψηφιστεί και να επικυρωθεί η νέα κανονιστική; Αυτό θα συμβεί πριν ή μετά τις εκλογές ;Κι αν συμβεί <<μετά>> ποιος ο λόγος να έρθει το θέμα 2 μήνες πριν τις εκλογές στο προσκήνιο;

Γιατί καθυστέρησε και δεν φρόντισε στα 4 χρόνια της θητείας του να έχει η πόλη μας κανονιστική ;

Γιατί η νέα κανονιστική που προτείνεται δεν αφορά όλους τους δρόμους της πόλης ;

Περιμένουμε επίσημες απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω αμείλικτα ερωτήματα που αιωρούνται εδώ και πολύ καιρό σχετικά με το θέμα των κοινόχρηστων χώρων ειδάλλως θα αναγκαστούμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Χρυσάφης έχει επιδοθεί σε μια κούρσα παρασκηνιακών συναλλαγών και ότι κρύβεται πίσω από επιτροπές και γνωμοδοτήσεις για να μην απαντήσει στα παραπάνω ουσιώδη ερωτήματα που θέσαμε.

Θα αναγκαστούμε επίσης να πιστέψουμε ότι ο κ. Χρυσάφης συνεχίζει να μη θέλει να σπάει αβγά για το καλό της πόλης μας παρά μόνο θέλει να έχει ικανοποιημένες ομάδες συμπολιτών μας, που τυχαίνει να έχουν αντίρροπες απόψεις για τη λειτουργία του δήμου και εντέλει να τάζει και στους μεν και στους δε.

Τέλος, δηλώνουμε ότι ο κ. Χρυσάφης θα μας βρει απέναντι  του σε κάθε προσπάθειά του για εμπαιγμό των συμπολιτών μας και δημιουργία ομάδας ψηφοφόρων - ομήρων των πολιτικών του υποσχέσεων για μετά τις εκλογές.

                            Με εκτίμηση 
                 Τα μελη της Δημοτικης Κοινοτητας
             Ελισαβετ Μουρουζιδου
             Γεώργιος Στυλλας
             Ανεστης Παπαδόπουλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.