Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Κοίτα να μαθαίνεις : ¨¨ Κουρέλι ¨¨ το αφήγημα περι πολιτικού ηθικού πλεονεκτήματος

 



 

 Τα μικρά πολιτικά κόμματα και ειδικά αυτά αυτοχαρακτηρίζονται ως αντισυστημικα επικαλούνται την ηθική πολιτική υπεροχή τους έναντι των άλλων πολιτικών φορέων.

Τα όσα βιώνουμε τις τελευταιες ημέρες στην ΠΕ Σερρών με τις  πρακτικές των κομμάτων της ΝΙΚΗΣ και της Ελληνικής Λύσης .Δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτήν την πολιτική πράξη

 Το κόμμα της ΝΙΚΗΣ έχοντας πλέον χαρτογραφήσει την δύναμη του μέσα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαιου .Και μπροστά στην πιθανότητα να μπει στην βουλή μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου . Επιλέγει να αγνοήσει την ετυμηγορία των πολιτών στην ΠΕ Σερρών και να τοποθετήσει στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του ΄,υποψήφιο προερχόμενο από την Χαλκιδική . Με την λογική οτι αν πιθανόν θα εκλέξει βουλευτή στην ΠΕ Σερρών δεν θα εκλεγεί αυτος που ψήφισε ο λαός , αλλά ο εκλεκτός της ηγεσίας του κόμματος .Οπότε δεν θα εκλεγεί αυτός που αποφάσισε ο Σερραικος λαός.Άραγε πόσο πολιτικά ηθική είναι αυτή η επιλογή ???

Στο κόμμα της Ελληνικής Λύσης αποκαλύπτεται οτι δύο υποψήφιες βουλευτινες του κόμματος στις εκλογές του 2019 .Αμέσως μετά τις εκλογές τοποθετήθηκαν ως μετακλητοί υπάλληλοι στο γραφείο του αντιπροέδρου της βουλής και βουλευτή του κόμματος .Θέση στην οποία παρέμειναν μέχρι της διάλυση της βουλής τον Απρίλιο του 2023  .Άραγε μετα τις εκλογές του Ιουνίου θα βρουν και πάλι θέση στο γραφείο του αντιπροέδρου της βουλής ??? ( το κάθε κόμμα που συμμετέχει στην βουλη καταλαμβάνει μια θέση αντιπροέδρου ) .Άραγε με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν και ποιο ήταν το αντικείμενο που απασχολούνταν στο κοινοβούλιο ???

Έχουν λοιπόν αυτά τα κόμματα το ηθικό πολιτικό πλεονέκτημα και  την ηθικη πολιτική υπεροχή έναντι των υπολοίπων κομμάτων  ???

 Η πολιτική ηθική των στελεχών τους  διαπνέεται από το σεβασμό στη χρηστή διοίκηση των δημοσίων υποθέσεων, με πολιτική  εντιμότητα και  πολιτική αξιοπρέπεια.?????

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.