Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Σέρρες : Πρόγραμμα δράσεων της βιβλιοθήκης για τον Ιουνιο

 


 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει για 10η χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά, που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τίτλο «100 ακριβώς: Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ». Θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε το συγγραφικό τους έργο ή να ανακαλύψουμε νέες πτυχές του έργου τους. Αν θες κι εσύ να συμμετέχεις, δήλωσε συμμετοχή!

 

● Τετάρτη, 21 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
«Έναρξη καλοκαιρινής εκστρατείας: 100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ». Με τις βιβλιοθηκονόμους Μαρία Βραχλιώτου και Κωνσταντίνα Τρέντου.
Σήμερα στη βιβλιοθήκη τα παιδιά έχουν μια σημαντική αποστολή: να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή. Για ηλικίες 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

● Πέμπτη, 22 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
«Έναρξη καλοκαιρινής εκστρατείας: 100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ». Με τις βιβλιοθηκονόμους Μαρία Βραχλιώτου και Κωνσταντίνα Τρέντου.
Σήμερα στη βιβλιοθήκη τα παιδιά έχουν μια σημαντική αποστολή: να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή. Για ηλικίες 10-13 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

● Παρασκευή, 23 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
«Έχεις γράμμα!». Με τις εκπαιδευτικούς Ευδοκία Χρηστομάτη και Ζηνοβία Μπουγιάλα.
Τα παιδιά επικοινωνούν και μοιράζονται καλοκαιρινές εμπειρίες με άλλους συνομήλικους από μακρινές βιβλιοθήκες και γνωρίζουν την αλληλογραφία ως μέσο επικοινωνίας με την παραδοσιακή της μορφή. Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

● Δευτέρα, 26 Ιουνίου, ώρα 19:00-20:15.
«Πες καλοκαίρι…χωρίς να πεις καλοκαίρι!». Με τις βιβλιοθηκονόμους Μαρία Βραχλιώτου και Κωνσταντίνα Τρέντου.
Μπορείς να πεις καλοκαίρι χωρίς να πεις τη λέξη καλοκαίρι; Τα παιδιά φτιάχνουν τα δικά τους καλοκαιρινά τετράδια γεμάτα αναμνήσεις. Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

● Τρίτη, 27 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
«Παιχνίδι ως τα σύννεφα». Με τη βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου.
Πώς μια ομπρέλα μπορεί να μετατραπεί σε παιχνίδι; Σε αυτό το εργαστήριο, οι μικροί φίλοι της βιβλιοθήκης παίζουν, δημιουργούν και πλάθουν ταξίδια με το νου, ενώ κατασκευάζουν το δικό τους παιχνίδι, που θα τους πάει μέχρι τα σύννεφα! Για ηλικίες 7-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

● Τετάρτη, 28 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
«Αυτή είναι η δική μου ιστορία!». Με την εκπαιδευτικό Ευδοκία Χρηστομάτη.
Σε αυτό το εργαστήρι, τα παιδιά γίνονται συγγραφείς και γράφουν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες για τα καλοκαίρια τους, τα παιχνίδια τους, τα όνειρά τους, τον κόσμο τους! Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

● Παρασκευή, 30 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
«Και οι τοίχοι έχουν φωνή!». Με τη νηπιαγωγό Καλαμπαλίκα Πηνελόπη.
Πόση δύναμη κρύβεται πίσω από ένα σύνθημα; Η Βιβλιοθήκη καλεί τα παιδιά να γνωρίσουν την τέχνη του street art και να δημιουργήσουν συνθήματα. Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή . Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.