Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Η διαπίστωση της ημέρας : Λογαριασμοι του ποδαριου

 



 

 Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή την ανάλυση του κ Κουφοτόλη περί του πως αναμένεται να κινηθεί το εκλογικό σώμα της γαλάζιας πολυκατοικίας στον δήμο Σερρών   και πως αυτό θα διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα σε ότι αφορά την κατάταξη των υποψηφίων βουλευτών της και επίπεδο .

Θα παρατηρήσω οτι όταν μπαίνει κάποιος στην διαδικασία να αναλύσει ένα αποτέλεσμα και να προσπαθήσει να προβλέψει το επόμενο .Θα πρέπει να έχει ¨¨κρύα προσέγγιση ¨¨ ώστε η πρόβλεψη να είναι αποτέλεσμα της εκτίμησης των πραγματικών δεδομένων και όχι απόρροια του προσωπικού θέλω .

Παρά την μείωση του εκλογικού σώματος  οι 6 δήμοι ( εκτός Σερρών ) και τα χωριά του δήμου Σερρών διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα .Το 2019 ο κ Χατζηβασιλειου αν και δεύτερος στον δήμο Σερρών με μεγάλη διάφορα μάλιστα από την κ Φωτεινή Αραμπατζή που ήταν τρίτη τελικά κατετάγη τρίτος σε επίπεδο Π.Ε Σερρών  μένοντας πίσω κοντά στους 2000 ψήφους .

Την ανάλυση του κ Κουφοτόλη θα την θεωρήσω ως  μια προσπάθεια ( τεχνηέντως θα έλεγα ) να δημιουργηθεί θετικό  ( για κάποιους ) και αρνητικό  ( για άλλους ) κλίμα  λίγο πριν την κάλπη  .

Γιατι δεν μπορώ να δεχθώ ένας άνθρωπος με  μακρά παρουσία σε πολιτικά γραφεία  και με μεγάλη εμπειρία στις εκλογές . Να προσεγγίζει τόσο ρηχά και λανθασμενα το όλο θέμα .

Η τελική σειρά  κατάταξης των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ θα κριθεί όχι στην πόλη αλλά στα χωριά  .

 Σε οτι αφορά τις αποστάσεις σε ψήφους που θα έχουν οι πρώτοι πέντε υποψήφιοι .Θα τολμήσω να προβλέψω ότι η διαφορά του τρίτου από τον τέταρτο θα είναι εντυπωσιακά μεγάλη

1 σχόλιο:

  1. Καλοδεχούμενη η κριτική. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Όμως μια λεπτομέρεια που αξίζει να αναφερθεί για όσους γνωρίζουν.
    Το πολιτικό κλίμα σε επίπεδο πολιτικής επιρροής μεταφέρεται από την Πόλη στην περιφέρεια μιας και το 50% των μόνιμων κατοίκων της εκλογικής μας περιφέρειας κατοικοεδρεύουν και συναλλάσσονται εδώ. Και αν θα έπρεπε να προσθέσω θα ήταν οι ετεροδημοτες κυρία της Θεσσαλονίκης ένα ξεχωριστό εκλογικό σώμα. Τα πολιτικά γραφεία πληρώνουν δημοσκοπικες έρευνες και έχουν μια αποτίμηση σε επίπεδο προσώπων. Η εκτίμηση μου είναι τα έγκυρα ψηφοδέλτια θα είναι κοντά στις 105.000. Και το κρίσιμο είναι αν ένα άλλο από τα υποτιθέμενα μικρά κόμματα καταλάβει έδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.