Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Ο Δεκάλογος του καλού υποψήφιου

 


 

 

Με αφορμή τις εκλογές που πλησιάζουν και τον προεκλογικό αναβρασμό που επικρατεί  , σας παρουσιάζω τα δέκα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας υποψήφιος προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος.

 

  1. Προγραμματίζει ένα καθαρισμό δοντιών με τον οδοντίατρό του διότι τα χαμόγελα πρέπει να είναι πλατιά και ως εκ τούτου τα δόντια να αστράφτουν.
  2. Κάνει το ίδιο με μια μανικιουρίστ γιατί στις πολλές χειραψίες που ξαφνικά επιδίδεται, τα νύχια οφείλουν να είναι  καθαρά και περιποιημένα.
  3. Χαιρετάει από μακριά και με νεύματα ανθρώπους, που μέχρι τώρα όταν περνούσαν από δίπλα του δεν γύριζε το κεφάλι του ούτε να τους κοιτάξει.
  4. Διαμορφώνει ένα τακτικό πρόγραμμα κατά το οποίο όλως τυχαίως σε καθημερινή βάση βρίσκεται σε πολυσύχναστα μέρη που δεν πατούσε το πόδι του πριν και περνάει από τα τραπεζάκια και τις παρέες για να κόψει κίνηση.
  5. Παίρνει με την σειρά όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και μπαινοβγαίνει στα γραφεία του κόσμου ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του.
  6. Ξαμολιέται σε δρόμους και στενά, σταμπάροντας με Χ ψηφοφόρους και μη.
  7. Χτυπάει τις πόρτες σπιτιών και ζητάει την ψήφο των ανθρώπων για το καλό του τόπου πάντα, κι εξηγεί με επιχειρήματα, ότι αν δεν τον ψηφίσουν θα τους κόψει και την καλημέρα.
  8. Αν του απαντήσουν θετικά, ξεσπάει σε ζητωκραυγές αγκαλιάζονται και φιλιούνται, που έλεγε κι ο Μικρούτσικος και περνάει ανά τακτά διαστήματα για να τσεκάρει ότι δεν εμφανίστηκε κανείς άλλος να του φάει τους ψήφους.
  9. Αν του πουν ότι δεν τον ψηφίζουν, τους τάζει τη μάνα τους και τον πατέρα τους για να τους τουμπάρει, αν εξακολουθήσουν να του λένε όχι, βγαίνει ωρυόμενος από το σπίτι αρχίζει τις βλαστήμιες, ρίχνει πέντε φάσκελα και φυσικά τους κόβει τη μιλιά μέχρι τις επόμενες εκλογές.

10.Την επομένη των εκλογών, αν δεν έχει εκλεγεί, τα βάζει  με  τους  συνυποψήφιους         του που του φάγανε  σταυρούς   και  προσκολλάται σε άλλη παράταξη γιατί πώς να το         κάνουμε για μια ιδεολογία ζούμε.

Αριστοφάνης ο νεότερος

kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.