Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Δήμος Αμφίπολης : Λεφτά υπάρχουν ...αλλά Μαύρο Πάσχα για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι

 

 

 

 

 Απλήρωτοι θα μείνουν οι υπάλληλοι που εργάζονται στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι στον δήμο Αμφίπολης 

Τον λόγο τον περιγράφει ο επικεφαλης της αντιπολίτευσης κ Κώστας Μελίτος

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Αυτή είναι η επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικων ( τα χρήματα ήρθαν εγκαίρως 24/03/2023)για την πληρωμή του Βοήθεια στο σπιτι -1 δόση 2023 ποσού 231.170,00€.
Είναι η πρωτη φορά που τα χρήματα έρχονται στον Δήμο και όχι στην ΔΗΚΕΔΑ , λόγω της έγκρισης των προσλήψεων. Η πληρωμή των υπαλλήλων όμως πρέπει να γίνει από την ΔΗΚΕΔΑ γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία της μονιμοποίησης των υπαλλήλων του προγράμματος.
Δυστυχώς λόγω μη εγκεκριμένου προϋπολογισμού του Δημου , τα χρήματα δεν μπορούν να μεταφερθούν στην ΔΗΚΕΔΑ ( μετά την 1 Απριλίου το ταμείο κλείδωσε ουσιαστικά ) , συνεπώς οι υπάλληλοι έμειναν απλήρωτοι για το Πάσχα, παρόλο που τα χρήματα βρίσκονται στο ταμείο.
Και είναι άγνωστο ποτέ θα πληρωθούν γιατί ακόμη, δεν υπάρχει έγκριση προϋπολογισμού. Η νομοθεσία δίνει την δυνατότητα έκτακτων πληρωμών μέχρι τις 31/03,όταν δεν υπάρχει προϋπολογισμός. Μετα από την 01/04 δεν επιτρέπει καμία κίνηση στο ταμείο , πλην την πληρωμή μισθοδοσίας.
Οι συνέπειες της ολιγωρίας και της αδικαιολόγητης καθυστέρησης της σύνταξης και ψήφισης του προϋπολογισμού , άρχισαν να είναι ορατές.
Δυστυχώς ο Δήμος Αμφιπολης πλέον δεν είναι υπό διάλυση , αλλά έχει διαλυθεί.
Εύχομαι καλή υπομονή στους υπαλλήλους και καλό Πάσχα, έστω και χωρίς χρήματα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.